Sønderborg Sergeants er altid på udebane

4. november 2014 Kultur

Lige for tiden holder Sønderborg Sergeants til ved Sønderskovskolen, hvor der er nogle baner, de kan spille på.

Mads Eichner stortrives i Sønderborg Sergeants.

Mads Eichner stortrives i Sønderborg Sergeants. Foto: Sønderborg Sergeants.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men det kan vi ikke i den mørke tid, fordi der ikke er lys på græsset”, siger Mads Eichner, som er den spiller, der har været aktiv i længst tid i Sønderborg Sergeants. Det vil sige, han har været på banen i 7-8 år.

“Kommunen har tilbudt os at låne en grusbane og Ringriderpladsen, men ingen af delene kan bruges. Grusbaner er for hårde og Ringriderpladsen, der jo er en parkeringsplads, er for hullet”, siger han. Mads Eichner mener, at kommunen ikke hjælper så meget, fordi det er en forholdsvis lille klub.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Sergeants har haft en tid ved SFS Hallen og nu er det så Sønderskovskolen, Ringriderpladsen eller en grusbane. På den måde er spillerne nærmest altid på udebane.

Foto: Sønderborg Sergeants

Foto: Sønderborg Sergeants

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men selvom amerikansk fodbold ikke fanger de fleste, så fanger sporten jo nogle. Jeg synes ikke, jeg gider håndbold og fodbold, der er sportsgrene for masserne”, siger Mads Eichner til SønderborgNyt. Når Mads Eichner ikke er klædt på med masser af beskyttelse og hjelm, så er han på Danfoss Power Solution, hvor han fornylig er blevet udlært som elektronik-fagtekniker.

Blandede hold

Når 12-13 årige drenge løber på banen i Sønderborg Sergeants, så er det sammen med de voksne spillere og heldigvis er det ikke som i de kampe, der vises på tv. Forældre skal altså ikke ud og runde skadestuen i Aabenraa efter sønnen har været til træning.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På ethvert hold er det sådan, at de store spillere skærmer de små. Pladserne på banen fordeles på en måde, så ingen behøves frygte at blive rendt over igen og igen”, siger Mads Eichner. Han fortæller, at spillet ikke handler om råstyrke, men om teknik.

Foto: Sønderborg Sergeants.

Foto: Sønderborg Sergeants.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det må betyde, at selv små spillere kan blive store.

Mads Eichners debut havde han sammen med to andre drenge på 12-13 år. Resten af spillerne var op til midten af 30’erne.

“Jeg syntes, det var fedt, der var voksne, der gad spille med os børn og de snakkede også med os før og efter træningen”, siger Mads Eichner. Det giver et helt fantastisk sammenhold på tværs af alle aldre. Og så er det trygt for forældre at vide, der er voksne omkring deres børn hele tiden.

“Sådan er det stadig, så jeg synes da, at unge mennesker skal komme ud og prøve at være med et par gange. Vi er ikke gået i vinterhi, så se på vores Facebook, hvor du kan møde os”, siger Mads Eichner.

Sønderborg Sergeants Facebook finder du HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2022 Gråsten, Uddannelse

Gråsten Landbrugsskole fejrede 19 nyuddannede produktionsledere

28. januar 2022 Gråsten

Forleden blev der holdt dimissionsfest for de 19 nyuddannede produktionsledere på Gråsten Landbrugsskole, skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse. Skolen har været meget begejstret for holdet, som startede på skolen i august sidste år. Lærer Inger Schultz sagde bl.a. i hendes tale til produktionslederne: ”Vi er i lærerstaben fulde af beundring over, at I som hold […]

Læs mere...