Sønderborg skal være hovedstad for e-sport

11. april Kultur

E-sport er noget som alle unge og mange andre netspillere går virkeligt op i – og der er masser af mesterskaber i sporten. Og nu er Thomas Bjørn-Lüthi klar til at sætte Sønderborg på e-gamernes verdenskort i en kæmpe event i Broager Sparekasse Skansen.

“For det første, så ligger Sønderborg perfekt placeret. Tegner man en cirkel, der viser de byer, man kan køre til Sønderborg fra på op til to timer, så kredser man langt over tre millioner mennesker ind”, siger Thomas Bjørn-Lüthi på et pressemøde tirsdag middag. 

Sammen med Martin Pedersen, der underviser efterskoleelever i E-sport, Kenan Hansen fra Nova Data og Ken Kunz fra Gideon IT, er Thomas Bjørn Lüthi i gng med at sætte scenen til et kæmpe e-sport-stævne i Broager Sparekasse Skansen.

“E-sport er seriøst og kræver træning. Det er ikke noget med teenagere, der sidder og hygger med cola, chips og spil, men om gamere, der holder både hovedet og kroppen i form for at kunne vinde”, siger Kenan Hansen fra Nova Data.

“Syddanmark i toppen, når det handler om e-sport og nu bliver det organisret. I Sønderborg er der en kluib på Sydals og en i Nordborg og to mere er på vej”, siger Thomas Bjørn Lüthi.

Satser på bredden

I en lang række sportsgrene er det hele eliten, der får støtte og sponsorkroner og den fejl vil Thomas Bjørn Lüthi ikke være med til at gentage.

Kenan Hansen er sikker på, det bliver forholdsvis vildt.

“Det er bredden, der skal satses på, fordi det er fra den brede skare af spillere, de superdygtige springer ud”, siger han. Og derfor er det store event i Broager Sparekasse Skansen i september for den store bredde.

Arrangørerne er sikre på, at optimale forhold for e-gamere kan få unge til at flytte til Sønderborg.

“Og mange af dem vil være unge med stor ekspertice indenfor it – og dem mangler vi jo”, siger Kenan Hansen, som forestiller sig et House of e-sport i stil med House of Science.

Flere har fået øjnene op

Der er flere sportsklubber, der har fået øjnene op for e-sporten. Håndbold- og fodboldsklubber er begyndt at oprette

e-games-hold og DGI skønner, at der i løbet af de to kommende år vil være 600.000 e-gamere i Danmark.

“Vi har haft forholdsvis let ved at finde sponsorer til den store event og nu er EUC Syd trådt ind i rækken med et tilbud om at hjælpe os med at gøre alt klar i Broager Sparekasse Skansen”, siger Thomas Børn-Lüthi.

Alt det udstyr, som bliver brugt til eventen, bliver senere kørt ud i klubberne i Sønderborg, så lokale gamere har det helt rigtige udstyr, når de træner på at blive endnu bedre.

“Når der tænkes på selve arrangementet, potentialet i det og tanken om Sønderborg som e-sportens hovedstad, så er reaktionen fra Kenan Hansen kort og klar:

“Det bliver forholdsvis vildt”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...