Sønderborg Slot: Lone Hertz læser “Tine”

7. marts 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Ingen anden roman har skildret slaget på Dybbøl og en ung piges ulykkelige kærlighed så fængslende som Herman Bang gør det i ”Tine”. 100 år efter, i 1964, lagde den purunge Lone Hertz ansigt og stemme til romanskikkelsen, for hvem alt ender så galt. Et talstærkt publikum sørgede med hende. Den dag i dag forbindes Lone Hertz’ navn stadig med Tine.

Lone Hertz skal læse højt på slottet.

Lone Hertz skal læse højt på slottet.

Artiklen fortsætter under annoncen

50 år efter filmoptagelserne iklæder Lone Hertz sig atter rollen som den unge kvinde fra Als. Det sker, når hun 26. marts læser højt fra bogen. Arrangementet finder sted i Riddersalen på Sønderborg Slot, der ligger kun få kilometer fra det sted, hvor Herman Bang lader romanen udspille sig.download (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en unik aften, hvor programmet er sammensat til denne ene gang. Det gælder også aftenens musikalske ramme, som ægteparret, folkmusikerne Harald Haugaard og Helene Blum, står for.
Lone Hertz har selv udvalgt de afsnit, som læses op. Hun vil læse i halvanden time, kun afbrudt af et stykke musik.

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...