Sønderborg Slot: Lone Hertz læser “Tine”

7. marts 2014 Kultur

Ingen anden roman har skildret slaget på Dybbøl og en ung piges ulykkelige kærlighed så fængslende som Herman Bang gør det i ”Tine”. 100 år efter, i 1964, lagde den purunge Lone Hertz ansigt og stemme til romanskikkelsen, for hvem alt ender så galt. Et talstærkt publikum sørgede med hende. Den dag i dag forbindes Lone Hertz’ navn stadig med Tine.

Lone Hertz skal læse højt på slottet.

Lone Hertz skal læse højt på slottet.

Artiklen fortsætter under annoncen

50 år efter filmoptagelserne iklæder Lone Hertz sig atter rollen som den unge kvinde fra Als. Det sker, når hun 26. marts læser højt fra bogen. Arrangementet finder sted i Riddersalen på Sønderborg Slot, der ligger kun få kilometer fra det sted, hvor Herman Bang lader romanen udspille sig.download (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en unik aften, hvor programmet er sammensat til denne ene gang. Det gælder også aftenens musikalske ramme, som ægteparret, folkmusikerne Harald Haugaard og Helene Blum, står for.
Lone Hertz har selv udvalgt de afsnit, som læses op. Hun vil læse i halvanden time, kun afbrudt af et stykke musik.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...