Sønderborg søger om værtsskabet for U18-DM i Volleyball

2. november 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

volley
Sønderborg Kommune og Sønderborg Volleyball Klub søger sammen værtsskabet for U18 DM i Volleyball i maj 2016. En unik event hvor fremtidens volleyballstjerner kæmper om det danske mesterskab.

Sønderborg Volleyball Klub er en klub med ambitioner og stor boldglæde. Det er en af grundene til at dansk volleyball er begyndt at lægge mærke til, hvad der sker i Sønderborg. Det har giver Sønderborg en helt unik mulighed for at tiltrække U18 DM 2016.

Artiklen fortsætter under annoncen

”U18 DM er en kamp mellem Danmarks største talenter, som allerede nu spiller i volleyligaen eller kommer til det i den nærmeste fremtid”, siger sønderborgtræneren Thomas Bjørn-Lüthi.

”Flere end 300 talentfulde spillere, lige så mange tilskuere og TV vil komme til den by, der får værtsskabet. Det giver en ekstra god mulighed for at vise Sønderborg frem for resten af Danmark, vise at vi er en by med ambitioner.”

Nr. 1 – 4 fra den sjællandske kreds, nr. 1 – 4 fra den fynske og jyske kreds samt 2 wildcardhold får muligheden for at deltage i U18 DM for pige- og drengehold.

Artiklen fortsætter under annoncen

SØVK  – en ungdomsklub i vækst

klub-2

Spillere fra Sønderborg Volleyballklub med tryner Thomas Bjørn Lüthi i spidsen

Sønderborg Volleyball Klub var tidligere en af dansk volleyballs store ungdomsklubber, som fra 1978-1992 bl.a. udmærkede sig med seks  U18 DM titler, tre  2. pladser og seks 3. pladser fordelt på HU18 og DU18.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden 2010 har frivillige arbejdet på at genopbygge klubbens gamle image som markant ungdomsklub i dansk volleyball og i Sønderborg. Tilgangen af børn og venner af tidligere spillere danner fundamentet i dette arbejde.

I 2012 begyndte SØVK at vise Sønderborg at volleyball er for alle. I den anledning er SØVK blevet fast tilknyttet Humlehøjs Skolens idrætslinje, hvor der fra efterårsferien til vinterferien hver uge trænes volleyball.

I 2013 startede træningssamarbejdede med Sundeved Efterskole og Idrætshøjskolen Sønderborg. Et samarbejde der er med til at skabe interesse og glæde omkring volleyball for en gruppe udøvere der enten er helt nye eller kender lidt til sporten.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2014 begyndte samarbejdet med Sønderborg Talent Akademi, hvor 8 af 29 elever kommer fra volleyball. Et samarbejde som sikrer, at fremtidens talenter kan fokusere på og udvikle deres sportslige kompetencer i skoletiden.

I 2015 er ungdomspillere fra SØVK blevet en del af ungdoms-bruttolandsholdene. Heraf er en spiller blevet udtaget til U17-landsholdet.

Næste skridt i denne process er at vise, at Søndeborg Volleyball Klub stadigvæk er med i toppen af dansk ungdoms volleyball. Dette gøres bl.a. ved at invitere hele Danmark til U18 DM i Sønderborg.

13. april 2024 Sønderborg, Frivillige

Gå en tur på Kær og støt julemærkehjemmene

13. april 2024 Sønderborg

Lions Danmark har i årenes løb støttet Julemærkehjemmene med ca. 2,8 millioner kroner og nu inviterer klubberne i Sønderborg Kommune til, at du og alle andre kan møde op den 5. maj og gå 1000 meter, nyde naturen i godt selskab – måske med familien, nogle naboer, kolleger eller venner – og støtte Julemærkehjemmet Fjordmark. […]

Læs mere...