Sønderborg: Stort fald i de unges kriminalitet

11. juni 2020 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Den kriminalitet, der begås af unge mennesker er faldet drastisk i det seneste år og det glæder Ole Nordentoft Rasmussen, som er leder af ungdomsskolen og en del af SSP-samarbejdet.

“Tager vi første kvartal i 2018 og 2019, så var der 135 sager indenfor sønderborgs kommunegrænse, hvor det var unge, som var gerningsmænd. Tallet i år er godt 80 procent lavere”, siger Ole Nordentoft Rasmussen til SønderborgNYT. Det vil sige, at de unge ‘kun’ lægger navn til omkring 27 politisager.

Gennem de seneste 10 år er antallet af unge kriminelle faldt støt – og en af forklaringerne er, at man er blevet bedre til at gribe de unge, når de kommer på kant med loven – eller er tæt på det – og også når de løslades efter at have afsonet en dom.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis man løslader unge til gaden og de står dér uden penge, så er det nærmest dømt til at gå galt”, siger Ole Nordentoft Rasmussen til SønderborgNYT.

I dag sikrer man, at de unge kriminelle – og de der er i risiko for at blive kriminelle – via en social indsats, bliver hjulpet videre til et lovlydigt liv.

“Heldigvis er der ordninger, som gør, at unge, der ikke har ren straffeattest, kan få job eller læreplads. Virksomhederne vil dem gerne – og det er så vigtigt, der er nogle, der tør tro på dem, satse på dem”, siger ungdomsskolelederen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Med til at forebyggede både unges og også voksnes kriminalitet er, at vi sikrer vores boliger bedst muligt mod indbrud. Altså at vi har gode vinduer, fake-tv og tænd-og-sluk-ure”, siger Ole Nordentoft Rasmussen.

“Det er jo sådan, at de fleste indbrud sker, når muligheden opstår – og er hjemmet eller virksomheden sikret, så opstår muligheden ikke”.