Sønderborg Syds Rotary støtter Mødrehjælpen og RendbjergFavn

17. marts 2021 Sønderborg

Sønderborg Syd Rotary Klub støtter Mødrehjælpen i Sønderborg og RendbjergFavn med hver 10.000 kr.

Selvom Corona pandemien har stoppet mange aktiviteter i Sønderborg Syd Rotary Klub, så fortsætter arbejdet med at støtte foreninger og organisationer i Sønderborg området, som hjælper mennesker i en udsat situation.

”Det er en af Rotarys vigtigste opgaver at støtte mennesker der har det svært.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gør vi ved at støtte foreninger og organisationer, som gør en indsats for udsatte medborgere. Vi er glade for at vi kan fortsætte dette arbejde, som er blevet endnu vigtigere her i Corona tiden. Det er især en glæde at støtte det arbejde der gøres lokalt her i Sønderborg kommune”, siger klubbens præsident Jens Jørgen Hansen i en pressemeddelelse.

Mødrehjælpen i Sønderborg er en lokalforening af Mødrehjælpen Danmark. Mødrehjælpen driver en genbrugsbutik i Perlegade, hvor udsatte familier, men også alle andre, kan finde gode genbrugsting. På grund af Corona er indtægterne faldet og dermed er det blevet vanskeligere at støtte udsatte børnefamilier.

Lisbet Skyum, formand for Mødrehjælpen i Sønderborg, glæder sig over at støtten fra Rotary giver mulighed for alligevel at gennemføre aktiviteter trods Coronaen.

”Vi kunne godt tænke os at bruge støttebeløbet til at arrangere en sommerudflugt for udsatte børnefamilier, når Coronaen igen tillader det. Udsatte børnefamilier har ikke mange glæder i hverdagen. Men med støtten får vi mulighed for at give dem et afbræk og tiltrængt pusterum i en presset hverdag”, siger Lisbet Skyum.

RendbjergFavn, det tidligere Rendbjerghjemmet, er en organisation der hjælper børn, unge og voksne som har en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. RendbjergFavn har tre afdelinger, som i Gråsten tilbyder STU uddannelse til unge, i Rendbjerg aflastning og botilbud for borgere fra 2 til 65 år, samt en afdeling for børn og unge med autisme, ADHD og lignende diagnoser.

Katharina Andresen Thomsen, forstander på RendbjergFavn, fortæller at nærvær, omsorg, faglighed og tryghed er nøgleord for RendbjergFavn.

”Vi er glade for at støtten fra Rotary gør det muligt at hjælpe brugerne lidt ud over det sædvanlige. Beløbet bliver fordelt til vores tre afdelinger, som selv kan beslutte, hvad de vil bruge den til. På den måde kan hver afdeling gøre lige det de mangler, for at give brugerne lidt ekstra glæde i hverdagen, noget som ellers ikke ville være muligt”, siger Katharina Andresen Thomsen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...