Sønderborg Vækstråd er klar til arbejdet

2. oktober 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

Sønderborg Vækstråd bliver et værktøj, som både erhvervslivet, kommunen og uddannelsesinstitutionerne kommer til at få glæde af fra den 1. januar 2015. Og de ambitiøse mål for det nye Vækstråd er trukket hårdt og præcist op fra dag ét!

Det skal handle om vækst, om nye arbejdspladser, om at tiltrække dygtige nye medarbejdere til Sønderborg Kommune og så samtidig sørge for, at alt det gode arbejde der foregår i Sønderborgområdet bliver samlet og koordineret, så flest mulige får glæde af det.

Erik Lauritzen er formand for Sønderborg Vækstråd.

Erik Lauritzen ser frem til arbejdet i Vækstrådet

”Jeg glæder mig utroligt meget over, at vi med Sønderborg Vækstråd nu har fået et værktøj, så vi kan arbejde endnu bedre med de mange ambitioner og visioner, som vi har her i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og så glæder jeg mig over de mange stærke kræfter,  som har givet  tilsagn om at deltage i arbejdet med at skabe vækst og jobs i Sønderborg”, udtaler borgmester Erik Lauritzen.

Sønderborg Vækstråd vil operere med et repræsentantskab på 31 medlemmer fra erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne og det politiske.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden for Vækstrådet er borgmester Erik Lauritzen, mens Henrik Enderlein er blevet udnævnt til næstformand. Der blev i dag udpeget 28 medlemmer til repræsentantskabet – de tre sidste medlemmer udpeges når masterplanen for handel og turisme er godkendt i byrådet.

Repræsentantskabet udpegede allerede i dag sin bestyrelse for Sønderborg Vækstråd, bestående af ni medlemmer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også her finder man en række markante personer fra både erhvervslivet, de videregående uddannelser og byrådet. Bestyrelsesformand for Sønderborg Vækstråd bliver Henrik Enderlein, mens næstformand i bestyrelsen bliver formanden for Sønderborg byråds erhvervsudvalg, Ole Wandahl Stenshøj.

Det daglige arbejde i Sønderborg Vækstråd vil som udgangspunkt blive varetaget af de medarbejdere, som hidtil har arbejdet i Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter.

Artiklen fortsætter under annoncen

SET virksomhedsoverdrages til Sønderborg Vækstråd fra årsskiftet, hvilket blev besluttet på en ekstraordinær generalforsamling tirsdag.

De store udfordringer som repræsentantskab, bestyrelse og medarbejdere vil kaste sig over, bliver implementeringen af den nye masterplan for iværksætteri, og den ambitiøse erhvervsfremmestrategi, som et enigt byråd netop har vedtaget.

Det skal ske gennem et arbejdsgrundlag med Blå-, Grøn og Hvidbogen og via en driftsaftale mellem Sønderborg Vækstråd og Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Driftsaftalen blev godkendt af Sønderborg Kommune på byrådsmødet onsdag og blev torsdag tiltrådt af vækstrådets bestyrelse.

De tre hovedpunkter i erhvervsfremmestrategien hedder:

  • Bright Green Business (Sønderborg som katalysator for grønne og energirigtige forretningsområder)
  • Bright Life Business (Uddannelse og iværksætteri)
  • Bright City Business (Handel og turisme)

“I Sønderborg har vi alle forudsætninger for at tiltrække både nye virksomheder, studerende og turister, og dermed skabe vækst og nye jobs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har et innovativt og grønt erhvervsliv, et fantastisk uddannelsesmiljø med mange tilbud til de studerende og så har vi oveni det både et blomstrende kulturliv og noget af den skønneste natur i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med etableringen af Vækstrådet er vi klar til at skrue tempoet endnu højere op i Sønderborg – og jeg glæder mig til at være med til det arbejde”, siger Erik Lauritzen.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Grillbaren – med det traditionelle udvalg som nu har fået et kvalitetsløft

16. april 2021 Erhverv

Fredag formiddag åbende Grillbaren, som ligger i krydset ved Perlegade og Østergade – og det er Tataro-brødrene og deres kompagnon, Torben Klitbo, der står bag. “Vores udvalg er stort set det samme, som man så i grillbarer, dengang de kom til landet, men vi har givet kvaliteten et løft”, siger Torben Klitbo til SønderborgNYT. Altså […]

Læs mere...