Sønderborg vil holde på borgere og virksomheder

3. oktober 2014 Erhverv

Når arbejdspladser og borgere flytter fra Sønderborg, så betyder det et fald i antallet af skattekroner i kommunens kasse. Færre penge betyder, der skæres ned på den offentlige service – og en ringere offentlig service gør, at der ikke er nye, der har lyst til at flytte til Sønderborg.by

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke en udfordring Sønderborg står alene med. Danskerne rykker sammen i de store byer,

Byrådet har derfor i sit møde i juni godkendt, at forvaltningen udarbejder en bosætningsstrategi og at NIRAS er konsulent på opgaven.

I første fase har NIRAS og forvaltningen udarbejdet en deskresearch, som tager afsæt i eksisterede analyser, rapporter og datamateriale. Og der har været inviteret til to workshops, en intern kvalificeringsworkshop med repræsentanter fra kommunen, som har en generel viden om tendenser og forhold for bosætning og en ekstern interessentinvolvering med udvalgte interessenter, som har betydning for byens bosætningskvaliteter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fase 2 er at indsamle generel viden fra beboere, tilflyttere, fraflyttere samt pendlere. Der vil i denne fase blive afholdt en intern workshop medioby2 november, hvor referencegruppen og brugergruppen inviteres.

I fase 3 udarbejdes bosætningsstrategien ud fra den analyse der er lavet på baggrund af de foregående workshops. Strategien vil indeholde mål samt konkrete indsatser og handlinger. I denne fase afholdes en strategi workshop medio januar, hvor referencegruppen, brugergruppen og eksterne interessenter inviteres.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den afsluttende fase 4 er at præsentere den færdige strategi for byrådet.

Projektet er organiseret med en styregruppe, som fastlægger rammer, baner vej, støtter og prioriterer i projektet, en projektgruppe som udfører aktiviteter i projektet, en reference, bruger- og interessentgruppe som giver råd og sparring på løsninger undervejs i projektet. by

Politikerne i Erhvervsudvalget skal sige god for, at køreplanen kan bruges, inden der arbejdes videre. Og det spændende er, om de fleste allerede kender løsningen på problemet med fraflytning.

Under Kulturhovedstad 2017 var løsningen, der skulle holde virksomheder og borgere indenfor kommunegrænsen: Kultur.

Og som magnet, der skulle tiltrække flere af slagsen, var det også: Kultur.

Arbejdspladser, mangfoldigt kulturliv og god offentlig service, er det, som storbyerne byder på – og det virker.

Undersøgelsen vil vise, om det også tæller i Sønderborg.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. juni 2023 Politik, Sønderborg

Avnbøløstenborgere spurgte om Venstre og Socialdemokratiet holder ‘vindmølle-løfterne’ fra 2013

1. juni 2023 Politik

Op til onsdagens byrådsmøde demonstrerede en gruppe såkaldte nærborgere til Avnbøløsten imod, at deres område kommer med i Kommuneplanen, som et sted, hvor der kan stilles vindmøller op. De demonstrerende borgere mener, at det forringer deres levested – i forvejen er de generet af motorvejen. Iøvrigt er det tredje gang på 10 år, de kæmper […]

Læs mere...