Sønderborghus bevarer status som regionalt spillested

4. maj 2016 Kultur

Statens Kunstfond har netop udpeget de 19 regionale spillesteder, der skal sikre regionale kraftcentre og udvikling af den rytmiske livemusik på højt kunstnerisk niveau i hele landet. Sønderborghus er også i den kommende periode regionalt spillested – ikke alene for Sønderborg, men som regionalt spillested for hele Sønderjylland. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg”>sønderborghus

De regionale spillesteder har som formål at formidle, præsentere, profilere og udvikle det rytmiske musikliv lokalt, regionalt, nationalt og internationalt med fokus er på kvalitet, mangfoldighed og fornyelse.  Her er koncerterne naturligvis en overordentlig vigtig del, hvor der lægges særlig vægt på at præsentere hele paletten: De store nationale og internationale artister, der er velkendte i den brede befolkning, men også den store palet af nye, ukendte artister og genrer, der ikke har så stor bevågenhed.

Sønderborghus får ligeledes i den kommende periode et medansvar for den generelle udvikling af områdets rytmiske musikliv. Dette sker i et samarbejde med spillesteder, festivaler, musikskoler og andre aktører i Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Flensburg.

“Det er en store glæde at kunne kalde os regionalt spillested også i den kommende periode”, siger daglig leder på Sønderborghus Lars Ole Hansen i pressemeddelelse.

“Statens Kunstfond har værdsat de initiativer, vi har gjort gennem den seneste periode, hvor vi har formået at tiltrække et solidt publikum; ikke alene til de velkendte navne, men i særdeleshed omkring de nye artister, der dukker op hele tiden. Vores samarbejdspartnere som Sønderborg Jazzclub, Nygadehuset i Aabenraa, Hagge´s og Kulturhuset i Tønder og en lang række andre foreninger og spillesteder har en stor del af æren for, at Sønderborghus fortsat er regionalt spillested”.

“Det er både med glæde og stolthed, at nyheden om, at Sønderborghus fortsat er regionalt spillested, tikkede ind her til morgen”, siger Charlotte Riis Engelbrecht, formand for Kultur- Borger- og Fritidsudvalget.

“Glæde fordi det betyder utroligt meget for vores musik- og kulturliv at have et regionalt spillested i byen, men også stolthed over det arbejde, der er udrettet på Sønderborghus med støtte fra Sønderborg Kommune”.

Aftalen forhandles på plads i løbet af de kommende måneder og træder i kraft den 1. januar 2017.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk