Sønderborghus’ glaskunstnere er udlært

27. november 2014 Kultur

Små og dekorationer af glas ses på forskellige udstillinger og i mange hjem.

Juleting i glas er populære blandt "glaskvinderne" i Sønderborghus.

Juleting i glas er populære blandt “glaskvinderne” i Sønderborghus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det betyder, at der er en del mennesker, der tænker, at det vil de også kunne lave.

Heldigvis kan det læres på et af de mange kurser, der tilbydes på værkstedet i kælderen på Sønderborghus, hvor en af underviserne i glas er Anette Bonde.

“Den første aften lavede i nogle askebægre og prøve med farver og lidt effekter”, siger Anette Bonde til kursisterne, der torsdag aften blot er timer fra at være udlærte. Det grundlæggende kursus i at arbejde i glas varer to aftener.

“I dag skal vi prøve at lave lidt med flere lag glas og nogle andre former”, siger Anette Bonde og forklarer, at det slet ikke er svært. Det er heller ikke svært, når der fortælles, hvordan man skærer, lægger glasset, drysser farve og husker at banke eventuelle tråde flade.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anette Bonde forklarer, hvordan der skabes flotte ting i glas.

Anette Bonde forklarer, hvordan der skabes flotte ting i glas.

“Nu går i bare i gang og jeg skal nok hjælpe, når i beder om det”, siger Anette Bonde til den lille gruppe kvinder, der havde bestemt sig for at lave små juletræer og nisser i glas. Problemerne kom allerede, da glasset skulle skæres.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der lyttes koncentreret, så der ikke falder ord ved siden af.

Der lyttes koncentreret, så der ikke falder ord ved siden af.

“Man skal holde glasskæreren rigtigt og stå rigtigt. Ellers bliver det skævt”, siger hun. Flere havde høstet den erfaring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men forbavsende hurtigt kom de alle efter det og fik skåret modellerne ud, så de kunne sætte sig og drysse farvepulver.

“I er selvfølgelig velkomne til at komme i kælderen i åbningstiden og arbejde videre. Og har i brug for hjælp, så er der altid en i huset, der kommer farende”, siger Anette Bonde. Sønderborghus’ værksted er åbent på hverdage for alle og det er det også et par timer om aftenen på et par af hverdagene. Når der er aftenlukket, så skyldes det kurser som det, den lille gruppe deltog i torsdag aften, hvorefter de kunne skrive glaskunstnere på visitkortet.

Artiklen fortsætter under annoncen

billede

 

Skrevet af: Ole [email protected]
1. december 2023 Erhverv, Sønderborg

Der skal laves en miljøvurdering af det kommende Netto-byggeri ved Porten

1. december 2023 Erhverv

Byggeriet af en ny Netto-butik ved Porten er forsinket – og den oprindelige plan med at gå i jorden i uge 30 blev skubbet. ”Det trækker ud, så vi kommer formentlig ikke i jorden før august-september, men forventningen om åbning i foråret 2024 er fortsat intakt”, sagde Jacob Krogsgaard Nielsen fra Salling Groups pressehold til […]

Læs mere...