Sønderborgs boligområder væk fra ghettolisten

Arkivfoto
Arkivfoto
1. december 2014 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Ministeriet for By, Bolig og landdistrikter har slettet Sønderborgs boligområder fra den såkaldte ghettoliste, fordi boligområderne ikke længere “lever op til” de krav, som en plads på listen kræver. Det drejer sig om bla. Søstjerneparken og Nørager.

Ghettoisten omfatter almene boligområder med mindst 1.000 beboere, der opfylder 3 ud af 5 kriterier.

De 5 kriterier er:

  1. Andelen af 18-64 årige uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse overstiger 40 pct. (gennemsnit for de seneste 2 år).
  2. Artiklen fortsætter under annoncen

  3. Andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 pct.
  4. Antal dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer overstiger 2,70 pct. af beboere på 18 år og derover (gennemsnit for de seneste 2 år).
  5. Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse (inkl. uoplyst uddannelse), overstiger 50 pct. af samtlige beboere i samme aldersgruppe.
  6. Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området eksklusive uddannelsessøgende er mindre end 55 pct. af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.
  7. Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere HER

 

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...