Sønderborgs boligområder væk fra ghettolisten

1. december 2014 Uncategorized

Ministeriet for By, Bolig og landdistrikter har slettet Sønderborgs boligområder fra den såkaldte ghettoliste, fordi boligområderne ikke længere “lever op til” de krav, som en plads på listen kræver. Det drejer sig om bla. Søstjerneparken og Nørager.

Nørager. Foto: Bent Petersen

Nørager. Foto: Bent Petersen

Artiklen fortsætter under annoncen

Ghettoisten omfatter almene boligområder med mindst 1.000 beboere, der opfylder 3 ud af 5 kriterier.

De 5 kriterier er:

  1. Andelen af 18-64 årige uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse overstiger 40 pct. (gennemsnit for de seneste 2 år).

  2. Andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 pct.

  3. Antal dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer overstiger 2,70 pct. af beboere på 18 år og derover (gennemsnit for de seneste 2 år).

  4. Artiklen fortsætter under annoncen

  5. Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse (inkl. uoplyst uddannelse), overstiger 50 pct. af samtlige beboere i samme aldersgruppe.

  6. Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området eksklusive uddannelsessøgende er mindre end 55 pct. af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

Læs mere HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. april 2023 Samfund, Sønderborg

Skal Sønder Havnegade være lukket for trafik i to, tre eller fire måneder?

2. april 2023 Samfund

Den 11. april lægger forvaltningen tre lukkeperiode-muligheder på bordet i Teknik, By og Boligudvalget og så er opgaven for de folkevalgte at blive enige om, hvilken af dem, som de synes, er den bedste for sønderborgerne og alle sommerens turister. Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige […]

Læs mere...