Sønderborgs folkeskoler får godt 3 millioner kroner ekstra

3. juni 2020 Politik

Nu er pengene til at styrke folkeskolerne endelig på vej til kommunerne.

Regeringen, SF, Alternativet, Radikale Venstre og Enhedslisten har indgået en aftale, der fordeler 275 millioner kroner ekstra til at ansætte flere lærere i folkeskolerne i 2020.

I Sønderborg Kommune betyder det, at der i 2020 vil være 3,3 millioner kroner til at ansætte flere lærere. Det glæder Karina Lorentzen Dehnhardt, der er SF’s lokale folketingsmedlem.

“Efter årevis med besparelser på området, bliver skolerne igen prioriteret. I SF gik vi til valg på det, og nu holder vi, hvad vi lover. Flere lærere til børnene betyder, at børnene kommer til at trives bedre, men det giver også bedre vilkår for lærerene”, siger Karina Lorentzen Dehnhardt i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 For SF har det været vigtigt, at pengene skulle øremærkes til ansættelse af flere lærere, så midlerne kommer ud i klasserne og giver folkeskolen et løft:

“Der er hårdt brug for flere lærere på skolerne, hvor dagene er blevet længere, og klasserne er blevet større. Med den her aftale sikrer vi, at pengene rent faktisk bliver brugt på flere lærere, så man vil kunne mærke et reelt løft helt ude i klasselokalerne”, siger Karina Lorentzen, der er valgt til Folketinget med sydjyske stemmer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...