Flere lokale virksomheder benytter Jobcentret til rekruttering

2. april 2021 Politik

Formanden for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, Jan Prokopek, vil bruge de kommende år i Byrådet på at gøre jobcentret til et af landets allerbedste og han synes selv, at det arbejde, der allerede er lavet i både Jobcenter og det politiske udvalg, giver noget af ha’ visionen i.

Jan Prokopek fortæller, at udvalget arbejder målrettet og der er enighed om, at Jobcenter skal være landets bedste og han er både glad og stolt over, at Byrådet bakker op.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har gjort en stor indsats for at gøre Jobcenter til virksomhedernes foretrukne rekrutteringsmulighed. I 2019 var der 600 virksomheder, som søgte efter medarbejdere gennem Jobcenter og det antal var dobbelt så stort i 2020”, siger Jan Prokopek til SønderborgNYT.

Det bekræfter Venstres udvalgsmedlem, Daniel Staugaard:

“Selvom vi gerne ser Jobcenter som det foretrukne rekrutteringssted, så har vi øje for ikke at blive konkurrent til de virksomheder, der lever af at matche ledige med jobs”, siger han.

“I Jobcenter screenes de ledige, så det er de rigtige, der bliver opfordret til at sende en ansøgning”, siger udvalgsformanden og fortæller desuden, at især slagteriet i Blans har ansat en betydelig del.

Uddannelse er også en mulighed, når ledige skal opkvalificeres.

“I dag kommer man ikke ind på Linak som ufaglært. Der skal nogle kurser til til – og dem hjælper vi de potentielle Linak-ansøgere ind på”, siger Daniel Staugaard. Den ordning gælder naturligvis også til job i andre virksomheder.

Succes på en trist baggrund

Jan Prokopek forklarer, at det egentlig burde være fagforeningerne, der havde føling med, hvor der mangler medarbejdere.

“Så Jobcenters succes kommer på en lidt dårlig baggrund, men i dag er det kun cirka halvdelen af lønmodtagerne, som er medlem i en af de fagforeninger, som forhandler overenskomst. Og adskillige er heller ikke medlem i andre fagforeninger – og det gør, at fagbevægelsen ikke har samme føling med de ledige, som i de gode gamle dage”.

Jan Prokopek kalder det trist, at medarbejdere i virksomheder ikke er medlem af en fagforening.

“Men alle ledige, uanset om de er i fagforening eller ej, de kommer i Jobcenter, som så hjælper en stor del af dem i job eller videreuddannelse”, siger Jan Prokopek. Og netop det at Jobcenter har kontakt til mange gør jo, at chancen for at få de rette medarbejdere er større.

Efteruddannelse til medarbejdere

“Vi har desuden fået efteruddannet de ansatte i Jobcenter, så de har de rigtige kompetencer til at matche ledige med et job og derudover skal de have empati for de ledige, som jo kun kommer, fordi de har brug hjælp”, siger udvalgsformand Jan Prokopek.

“Her i landet er det sådan, at vi i høj grad defineres ud fra vores job”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...