Sønderjyllands Symfoniorkester åbner for billetsalget

1. april 2016 Kultur

Den 5. april åbner Sønderjyllands Symfoniorkester for billetsalget og offentliggør også programmet for den kommende sæson. Artiklen fortsætter under annoncen

png” alt=”symfoni” width=”200″ height=”96″ />

Det er ikke for meget at sige, at i sæsonen 2016/17 vil orkestret markere sig med internationale solister og dirigenter, samtidig med at der vil blive præsenteret såvel nye som mere etablerede danske navne, skriver orkestret i en pressemeddelelse.

Den kommende sæson indeholder klassiske highlights med en god blanding af værker fra forskellige perioder og med forskelligt udtryk. Fra værker for mindre besætning over symfonier og solistkoncerter til værker for kor – herunder ikke mindst de to store requier af Mozart og Brahms samt Beethovens 9. symfoni.musik

I forbindelse med Define-festivalen får orkestret besøg af Christophe Charles som solist. Han tager os rundt i sit elektro-akustiske univers men også her med klare referencer til værker fra den klassiske symfoniske musik.

Et gennemgående tema denne sæson bliver violinen som soloinstrument. Vi har i sæsonen 2016/17 et særligt fokus på orkestrets mindste strygeinstrument, hvilket allerede markeres ved vores ”Smag på sæsonen”, hvor Saint-Saëns’ ”Havanaise” for violin og orkester er på programmet, i september følger Sjostakovitj’ violinkoncert nr. 1, og til november gælder det både Tjajkovskijs violinkoncert og Max Bruchs violinkoncert nr. 1.

Næste år

2017 starter ud med Dvoráks violinkoncert, og i februar kan man høre den danske komponist Poul Ruders’ musikViolinkoncert nr. 1.

Vi afslutter sæsonen med to solostykker – nemlig Saint-Saëns’ ”Havanaise”, som startede sæsonen og Chaussons ”Poème” for violin og orkester med orkestrets egen Carmen Rosu-Nicolescu som solist.

Hermed er der blot tilbage at sige ”Kære Publikum! Vi glæder os til at byde jer alle velkommen til sæsonen 2016/17 i en koncertsal tæt på jer”

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk