Søren Knudsen designer lyd i Sommerrevyen

25. maj 2015 Kultur

Søren Knudsen hjælper Sønderborg Sommerrevy med lyd og det betyder, at han regulerer lyden fra samtlige

Søren Knudsen sørger for, at hele teatersalen kan høre revyen.

Søren Knudsen sørger for, at hele teatersalen kan høre revyen.

Artiklen fortsætter under annoncen

mikrofoner, så publikum kan høre de enkelte instrumenter i orkestret og hvert eneste ord fra skuespillerne.

“Alt skal reguleres til hvert eneste nummer, så det hele er nøje afstemt”, siger Søren Hansen til SønderborgNyt. Det vil jo ikke være heldigt, hvis musikerne overdøver skuespillerne, når de synger – og heller ikke omvendt.

“Der er intet i revyen, der er playback. Alt foregår på scenen foran det publikum, som sidder i salen. Forestilling efter forestilling”, siger Søren Hansen og forklarer, at mens revyen spiller, så skal der lige finjusteres undervejs i hvert nummer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rutineret lytter

Søren Knudsen ved lige præcis hvordan de forskellige instrumenter i et orkester skal lyde i en højttaler og selvfølgelig også, hvordan stemmer skal lyde. Han har arbejdet med orkestre siden en gang i ’70erne.images

“Jeg var rundt som lydmand til koncerter med Bamses Venner, Gry, Bjørn Tidmand og Østjysk Musikforsyning for lige at nævne nogle.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 1982 startede han og en ven PA-Syd, hvor de på freelancebasis kunne hyres og lave lyd til koncerter og andre arrangementer. Firmaet blev solgt i 1997 og kører i bedste velgående.

“I 1999 kom jeg til Sønderborghus og tog videre til Alsion, hvor jeg er i dag”, siger Søren Knudsen. Under det meste af sin lydkarriere har han undervist på Håndværkerskolen.

“Jeg skulle jo have noget at leve af”, siger han.

29 hacks i revyen

Søren Knudsen har også lagt 29 hacks klar til brug i revyen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er specielle lyde, der skal bruges i forestillingen. For eksempel kan det være en telefon, der ringer, en hund der gøer og sådan”.

Når premieren er spillet, siger Søren Knudsen for syvende gang: “Tak for i år”.

“Så tager Brian Johansen over og styrer både lyd og lys”, siger Søren Knudsen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 Politik, Sønderborg

Forvaltningen skal finde en vej til at Sønderborg får en skøjtebane

1. februar 2023 Politik

I budgetaftalen for 2023-2026 ønskes det, der laves alternative modeller for anlæg og drift af en skøjtebane i løbet af 2023. Det er afgørende, at et nyt projekt tager udgangspunkt i et offentlig-privat samarbejde, der samtidig kan bruges som showcase for energioptimering og moderne teknologi. ”Vi har bedt forvaltningen undersøge mulighederne for, hvordan vi kan […]

Læs mere...