Søren Lyngbjørn har skrevet bogen: Sørens Somalia

7. oktober 2014 Uncategorized

I hele 839 dage måtte Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez holde sammen, mens de sammen med resten af besætningen fra MV Leopard blev holdt som gidsler af somaliske pirater. skriver Ekstrabladet.

Søren Lyngbjørn og Eddie Lopez.

Søren Lyngbjørn og Eddie Lopez.

Forholdet mellem gidslerne var dog til tider anspændt og præget af mistillid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det beretter Søren Lyngbjørn i en ny bog om sine oplevelser som gidsel, ’Sørens Somalia’, der udkommer 15. oktober.

Her kan man blandt andet læse, at det var Søren Lyngbjørn, der var i den værste helbredsmæssige forfatning, og i slutningen af 2012, hvor besætningen havde siddet fanget i over halvandet år, var hans situation desperat.

Alvoren går op for piraterne der, med udsigt til at miste et af deres mest kostbare gidsler, får skaffet malariamedicin og vitaminer, som Søren Lyngbjørn skal have med drop.

Hans tilstand forværres dog, og han kan til sidst ikke bruge sine ben.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det får ifølge Søren Lyngbjørns udlægning ikke Eddy Lopez til at afholde sig fra at køre på sit medgidsel:

“Kuren tog syv dage, og Søren følte sig dårligere og dårligere. Tre-fire dage inde i forløbet mobbede Eddy Søren hele dagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han var bare doven, andet var der ikke i dét, mente Eddy, og under aftensmaden, der som sædvanlig blev indtaget lige inden solnedgang, var Søren så langt nede, at han sad og græd direkte ned i maden.”

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 112, Nordborg

Der var brand i et tag på en Linak-bygning

16. april 2021 112

Fredag ved middagstid blev der ringet til Brand og Redning, som sendte de frivillige brandmænd fra Egen og en tankvogn fra Augustenborg til Linak. “Det opstod brand i forbindelse med noget tagdækning, men da vi nåede frem havde tagdækkerne selv slukket ilden og det er jo rigtigt godt”, siger indsatsleder Jan Erik Rasmussen til SønderborgNYT. […]

Læs mere...