Søren Lyngbjørn har skrevet bogen: Sørens Somalia

7. oktober 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

I hele 839 dage måtte Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez holde sammen, mens de sammen med resten af besætningen fra MV Leopard blev holdt som gidsler af somaliske pirater. skriver Ekstrabladet.

Søren Lyngbjørn og Eddie Lopez.

Søren Lyngbjørn og Eddie Lopez.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forholdet mellem gidslerne var dog til tider anspændt og præget af mistillid. Det beretter Søren Lyngbjørn i en ny bog om sine oplevelser som gidsel, ’Sørens Somalia’, der udkommer 15. oktober.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her kan man blandt andet læse, at det var Søren Lyngbjørn, der var i den værste helbredsmæssige forfatning, og i slutningen af 2012, hvor besætningen havde siddet fanget i over halvandet år, var hans situation desperat.

Alvoren går op for piraterne der, med udsigt til at miste et af deres mest kostbare gidsler, får skaffet malariamedicin og vitaminer, som Søren Lyngbjørn skal have med drop.

Hans tilstand forværres dog, og han kan til sidst ikke bruge sine ben. Det får ifølge Søren Lyngbjørns udlægning ikke Eddy Lopez til at afholde sig fra at køre på sit medgidsel:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kuren tog syv dage, og Søren følte sig dårligere og dårligere. Tre-fire dage inde i forløbet mobbede Eddy Søren hele dagen. Han var bare doven, andet var der ikke i dét, mente Eddy, og under aftensmaden, der som sædvanlig blev indtaget lige inden solnedgang, var Søren så langt nede, at han sad og græd direkte ned i maden.”