Søren Lyngbjørn har skrevet bogen: Sørens Somalia

7. oktober 2014 Uncategorized

I hele 839 dage måtte Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez holde sammen, mens de sammen med resten af besætningen fra MV Leopard blev holdt som gidsler af somaliske pirater. skriver Ekstrabladet.

Søren Lyngbjørn og Eddie Lopez.

Søren Lyngbjørn og Eddie Lopez.

Forholdet mellem gidslerne var dog til tider anspændt og præget af mistillid. Det beretter Søren Lyngbjørn i en ny bog om sine oplevelser som gidsel, ’Sørens Somalia’, der udkommer 15. oktober.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her kan man blandt andet læse, at det var Søren Lyngbjørn, der var i den værste helbredsmæssige forfatning, og i slutningen af 2012, hvor besætningen havde siddet fanget i over halvandet år, var hans situation desperat.

Alvoren går op for piraterne der, med udsigt til at miste et af deres mest kostbare gidsler, får skaffet malariamedicin og vitaminer, som Søren Lyngbjørn skal have med drop.

Hans tilstand forværres dog, og han kan til sidst ikke bruge sine ben. Det får ifølge Søren Lyngbjørns udlægning ikke Eddy Lopez til at afholde sig fra at køre på sit medgidsel:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kuren tog syv dage, og Søren følte sig dårligere og dårligere. Tre-fire dage inde i forløbet mobbede Eddy Søren hele dagen. Han var bare doven, andet var der ikke i dét, mente Eddy, og under aftensmaden, der som sædvanlig blev indtaget lige inden solnedgang, var Søren så langt nede, at han sad og græd direkte ned i maden.”

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Samfund, Sønderborg

Sønderborg er klar til at tage imod flere ukrainere

30. november 2022 Samfund

Den infrastruktur, der skal sikre el, vand og varme i Ukraine, er ødelagt af russerne og der er kommet meldinger om, at endnu flere ukrainere vil forlade hjemlandet fra nu af, fordi vinteren sætter ind – og det betyder, at der er mulighed for, at Danmark og dermed også Sønderborg skal tage imod flere ukrainske […]

Læs mere...