Søsser Outzen hjælper ældre med at holde sig lidt i form

Søøser Outzen. Foto: Ole Kæhler
Søøser Outzen. Foto: Ole Kæhler
25. april 2024 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Søsser Outzen er frivillig instruktør i Stol på Motionen, som tilbyder motion til ældre, som er mindre mobile og det foregår blandt andet på de lokale plejecentre.

“Det er sjovt og det har værdi. Vi kommer jo på en anden måde end de ansatte og er flødeskummet”, siger Søsser Outzen til SønderborgNYT. Hun står for stolemotionen på tre plejecentre, hvor det er en stor glæde for de frvillige instruktører at komme og gi’ de ældre adspredelse og oven i købet gavne deres sundhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er 20 frivillige i Stol på Motionen, som henter inspiration hos hinanden. Og så er vi så heldige, at vi lige har fået 10.000 kroner fra Dansk Idrætsforbund til rekvisitter”, siger hun. De ældre sidder på en stol – eller støtter sig til den – når de dyrker motion og der kan laves øvelser, som både styrker musklerne og får pulsen op.

Der er mellem 300 og 350 ældre i Sønderborg Kommune, som er med til Stol på Motionen.

“Og her på Mølleparken Plejecenter kommer der mellem 15 og 24 til hver træning. Antallet kan svinge og sådan er det”, siger Søsser Outzen, der gerne vil have nogle flere frivillige instruktører med på holdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Dengang Stol på Motionen var et proejkt, der var vi 40 frivillige og nu er vi omkring 20. Jo flere vi er, jo flere ældre kan vi gøre glade – og så ved vi jo, at motion er godt for alle uanset alder”, siger hun. De frivillige lavede Stol på Motionen til en forening i 2011 og der er brug for flere frivillige instruktører.

Der er som regel 2-3 instruktører på hvert hold. Holdene varierer fra 10-25 personer.

Motionen er gratis, deltagerne skal ikke tilmeldes, men møder bare op.

Hvert år holdes der et inspirationskursus, hvor der udveksles erfaringer og instruktørerne får nye ideer til øvelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse mere om Stol på Motionen på foreningens hjemmeside.

 

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...