Søstjernevej og Nørager er med på den ‘hårde’ ghettoliste

1. december 2020 Politik

Tirsdag kom den længe ventede ghettoliste fra Boligministeriet og den viser, at boligområderne Søstjernevej, Søgræsvej, Koralvej, Konkylievej og Nørager er kommet med på den hårde liste.

De slap – trods en stor indsats – ikke med en plads i rækken på den ‘almindelige’ ghettoliste.

Det kan betyde, der skal rives lejligheder ned.

Nørager/Søstjernevej er nye hårde ghettoområder

Artiklen fortsætter under annoncen

Begge områder har været på ghettolisten i alle år i perioden 2016-2020 og opfylder dermed betingelserne for at være et hårdt ghettoområde, skriver ministeriet.

Et ghettoområde er et alment boligområde, hvor der bor mindst 1.000 beboere, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 procent.

Samtidig skal mindst to af kriterierne om tilknytning til arbejdsmarkedet, kriminalitetsniveau samt uddannelses- og indkomstniveau være opfyldt.

På listen over ghettoområder er der nu 15 boligområder, som opfylder ghettokriterierne mod 28 områder i 2019.

Kriterierne

Et ghettoområde er et alment boligområde med mindst 1.000 beboere, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 pct., og hvor mindst to af følgende fire kriterier er opfyldt:

Andelen af beboere i alderen 18-64 år, der er uden tilknytning til arbejdsmarked eller uddannelse, overstiger 40 pct. opgjort som gennemsnittet over de seneste to år.

Andelen af beboere dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer udgør mindst tre gange landsgennemsnittet opgjort som gennemsnit over de seneste to år.

Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grundskoleuddannelse, overstiger 60 pct.

Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området – eksklusiv uddannelsessøgende – udgør mindre end 55  pct. af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk