Sommerrevy: 300 lamper fremhæver stemningerne på scenen

23. maj 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Lysdesigner Jesper Hansen kom med på holdet i Sønderborg Sommerevy i 2002 – og det var det første år, revyen blev spillet på den store scene i Sønderborg Teater. Indtil det år blev der spillet revy i Sønderborg-salen på Hotel Comwell.

Jesper Hansen bruger 300 lamper for at lave det rigtige lys til Sommerrevyen.

Jesper Hansen bruger 300 lamper for at lave det rigtige lys til Sommerrevyen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det med at sætte lys til en forestilling er ikke noget, man sådan bare lige gør – og der ligger også tre års uddannelse bag det at være lysdesigner.

– Man kan lære det på Statens Teaterskole eller uddanne sig til teater-assistent, siger Jesper Hansen. Selv er han fra før de muligheders tid, så han sendte ansøgninger ud til en masse teatre.

– Jan Hertz ringede og tilbød mig en plads på Amager-scenen, hvor han var direktør og der var jeg i små fire år, siger han.

Udfordringen ved lys-sætning

Artiklen fortsætter under annoncen

– Kunsten ved at sætte lys er, at det skal give stemning. Det skal fremhæve noget bestemt, dæmpe andet og være med til at give et stemningsfuldt billede, siger Jesper Hansen. Det rigtige lys bemærkes næsten ikke af publikum – medmindre der er tale om et lysbrag i en afslutningsscene eller sådan noget.

– Men er der for lidt eller for meget – eller det forkerte – lys, så ses det omgående af alle.

Hvor lyskeglerne fra de 300 lamper skal pege hen, når forestillingen kører, det bestemmes af flere mennesker. Scenografen, koreografen og instruktøren er med til at snakke det på plads.

Artiklen fortsætter under annoncen

Farvel efter premieren

De mange lamper styres via en computer, når der spilles revy – så Jesper Hansen kan med god samvittighed takke af efter premieren og overlade det hele til Brian Johansen.

– Han er jo lokal og har masser af erfaring, siger Jesper Hansen, som trods den ret tidlige afrejse er glad for at være i Sønderborg.

– I Sønderborg Sommerrevy er vi ligesom en familie. Vi har det rigtige godt sammen – og så passer Leif og Johnna Maibom godt på os, siger han.

Hvis du vil en tur i Sønderborg Teater og opleve musik, tekster, sang, lys og skuespillerpræstationer, så kan du klikke på revyens banner på Sønderborg Nyt og finde vejen til billetsalget.

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...