Sommerrevy: Det sjoveste tøj er det til komiske figurer

25. maj 2014 Kultur

Henrik Hviid, der sammen med to hjælpere har ansvaret for at skabe de kostumer, som skuespillerne skal bruge til deres figurer, er ikke i tvivl, når han skal vælge det, der er sjovest at lave.

Henrik Hviid er vild med at lave tøj til komiske figurer.

Henrik Hviid er vild med at lave tøj til komiske figurer.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er uden tvivl tøjet til de komiske figurer, fordi der er plads til skøre ideer. Hvis jeg for eksempel har set en, der har sat sit bælte helt forkert – eller måske har noget andet iøjnefaldende ved sin påklædning, der ser helt tosset ud, så kan jeg bruge det som afsæt, når jeg laver tøj til figuren, siger Henrik Hviid.

– Til hverdag laver jeg selskabstøj og brudekjoler – og det er sikkert derfor, jeg synes, det er skideskægt, når chancen for at lave kostumer til komiske figurer dukker op, siger Henrik Hviid. I øvrigt arbejder han også med boligindretning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dét, at have ansvaret for kostumerne til de mange figurer i Sønderborg Sommerrevy, er bestemt ikke en fri opgave, hvor Henrik Hviid bare kan slippe fantasi og kreativiteten løs.

– Jeg kommer med et bud på, hvordan jeg synes, at figurens kostume skal være og det samme gør instruktøren og revyens kostumier, siger Henrik Hviid til Sønderborg Nyt. Selvfølgelig har skuespillerne også noget at sige.

– Det er jo dem, der præsenterer figuren og de skal føle, at kostumet er rigtigt, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Altså diskuterer man sig frem til, hvordan kostumet kan understrege figuren bedst muligt.

Travlt team

Der er slet ikke tvivl om, at der er travlt på systuen op til generalprøverne, hvor alle kostumer skal være færdige. Det lille team mødte ind i begyndelsen af maj og sidst på måneden har de lavet mellem 50 og 75 kostumer.

Der laves altså to til tre komplette kostumer om dagen – og de laves helt fra bunden.

Gad vide, hvor mange ruller sytråd, der bruges i en revy?

Gad vide, hvor mange ruller sytråd, der bruges i en revy?

Artiklen fortsætter under annoncen

– Sko er jo, som de er – og skjorter kan vi nøjes med at rette til, siger Henrik Hviid, der er ny på holdet i Sønderborg. Stort set alt andet laver de tre mennesker i systuen.

Henrik Hviid har ikke tidligere oplevet en sæson i Sønderborg Sommerrevy, men har gennem 15 sæsoner lavet kostumer for revyen i Nykøbing Falster. Når han er færdig med kostumerne til skuespillerne i Sønderborg, så går turen til Gilleleje-Revyen.

– Når man hyres ind til en revy, så er det for én sæson. Chefen for revyen er ikke forpligtet til at ringe igen det næste år – ligesom de ansatte heller ikke er forpligtet til at skrive revyen ind i kalenderen for det kommende år. Det er helt normalt, at aftaler gælder for én sæson, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...