Sommerrevy: Koreografen arbejder med teksterne

26. maj 2014 Kultur

Jobbet som koreograf lyder ret enkelt. han laver dansetrin til skuespillerne, så de ved, hvordan de skal bevæge sig fra musikken starter til den stopper, men når man så lytter til, hvad koreograf Peter Friis har at sige, så er det pludselig ikke så enkelt mere.

Peter Friis laver dansetrin, der fremhæver revyens tekster.

Peter Friis laver dansetrin, der fremhæver revyens tekster.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når jeg planlægger trin og bevægelser, så tager jeg altid udgangspunkt i teksten og figuren – og mine ideer tilpasses naturligvis den skuespiller, der skal tage trinnene, siger Peter Friis til Sønderborg Nyt. Han fortæller, at selvom det er første gang, han er med i Sønderborg Sommerrevy, så lytter skuespillerne.

– De har selvfølgelig også en interesse i, at alt bliver så godt som muligt, siger Peter Friis. Han fortæller videre, at han og skuespillerne lige skal finde hinanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Man kan sige, at mit job består i at lave billeder ved hjælp af bevægelser, så figuren og teksten fremhæves bedst muligt.

Her kommer koreograf Jan Hertz fordi og han siger:

– Det er det med at arbejde ud fra teksten, der gør Peter Friis speciel. Han laver ikke en dans for dansen skyld, men en dans for tekstens skyld, siger Jan Hertz til Sønderborg Nyt. Jan Hertz har stor respekt for, at koreografen ind imellem begrænser dansene, så de ikke kommer til at overtage “billedet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg leger meget, fordi det handler om at lave nogle udtryk, så publikum fanger en følelse, siger Peter Friis.

Indenrigs globetrotter

Det er ikke helt forkert at kalde Peter Friis for en indenrigs globetrotter. Han rejser rundt på landets teatre og laver koreografi til både musicals og dramatiske stykker.

– Jeg var i Odense, da der skulle spilles Peer Gynt og så plejer jeg at være i Tivoli til Crazy Christmas Cabaret og så er der jo opgaver på en del af de andre teatre i landet, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...