Sommerrevy: Rødbroe & Schrøder er sgu’ på arbejde

18. maj 2015 Kultur

På Sønderborg Sommerrevy øves der intenst på Danmark For Tolket og det bliver ved sådan lige frem til premieren.

“Nu er vi i gang og det går over al forventning. Alle er velforberedte, så vi når noget. Og så er jeg sammen med en masse dejlige mennesker”, siger Pernille Schrøder til SønderborgNyt.

Læg mærke til, vi er lige høje, siger Lone Rødbro tv.

Læg mærke til, vi er lige høje, siger Lone Rødbroe tv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle på holdet – undtaget Pernille Schrøder – har tidligere været med i Sønderborg. Men hun er på ingen måde et ubeskrevet blad i revykunstens verden.

“Jeg har været med i omkring 50 revyer rundt om i landet. For eksempel Cirkusrevyen, Rottefælden, Esbjerg og Nykøbing-F.-revyen”, siger hun. Hertil kommer så en lang række mindre revyer. For eksempel i Odense – en revy, der stort set kun er kendt af odenseanere.

Lone Rødbroe har været med på ægteparret Maiboms hold syv gange.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men for fem år siden tog jeg en pause fra Sønderborg Sommerrevy. Jeg syntes, jeg skulle prøve noget andet. Nogle gange skal man prøve at flytte sig, selvom alting fungerer fint”, siger Lone Rødbroe. Hun er glad for at være tilbage i Sønderborg igen.

God revy i farvandet

Publikum kan allerede begynde at glæde sig. To revy-eksperter siger, at det er en rigtig god revy, der snart har

Lone Rødbro har holdt fem års pause fra Sønderborg Sommerevy.

Lone Rødbroe har holdt fem års pause fra Sønderborg Sommerrevy.

Artiklen fortsætter under annoncen

premiere i Sønderborg Teater.

“Det er en rigtig god revy”, siger Lone Rødbroe. Pernille Schrøder skyder sig at bryde ind:

“Med et rigtigt godt musikerhold. Vi skal huske på, at halvdelen af en revy er musikken”, siger hun og tilføjer:

“Vi er allesammen begejstrede for deres måde at spille sammen på. Især Per Pallesen”.

Revyholdet bruger mange timer på at øve sange med orkestret.

“Det skal lyde perfekt”, siger Lone Rødbroe.

Nye og gengangere

Skuespillere arbejder freelance og hyres ind til en rolle. Efter sidste tæppefald står de igen frit. Gode kolleger mødes revyog skilles.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har tidligere spillet sammen med Karsten Jansfort og Flemming Jensen”, siger Lone Rødbroe. Men hun har aldrig tidligere stået på revy-scenen med Pernille Schrøder.

“Og jeg har heller aldrig spillet sammen med Flemming Jensen”, siger Pernille Schrøder. Karsten Jansfort har hun spillet sammen med utallige gange.

Autodidakt forsamling

“Det er også ret sjovt, der ikke er nogle af os, der er uddannede skuespillere”, siger Pernille Schrøder. Hun fortæller, at Maibom og Jensen er skolelærere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Revy kan sagtens være meget mere krævende end at være med i et såkaldt almindeligt teaterstykke, hvor man kun har en enkelt rolle at forholde sig til.

IMG_7473

Husk nu at skrive, hvem der er ældst, siger Pernille Schrøder. th

“Revy er teaterkunstens ekstremsport, hvor hver skuespiller skal levere adskillige karakterer. Måske skal man ind på scenen med smuk kjole, høje hæle og masser af romantik og et øjeblik efter levere en alvorlig politisk rolle, inden man kommer ind tredje gang og fyrer vittigheder af”, siger Lone Rødbroe.

“Alting er så intensivt. Vi skal finde flere figurer, så publikum slet ikke er i tvivl om, hvem eller hvad vi forestiller. Vi skal levere noget bestemt og det skal kunne ses med det samme”, siger Pernille Schrøder.

“Der er mange lag i revy og outputtet er meget energifyldt, fysik og humørfyldt. På scenen er vi meget koncentrerede og vi bruger mange kræfter”, siger Lone Rødbroe.

“Man er sgu’ på arbejde og det kan godt mærkes”, siger Pernille Schrøder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...