Sommerrevy: Scenografens arbejde bemærkes af alle revygæsterne

29. maj 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Sommerrevy har gennem 21 år haft Gitte Geertsen som scenograf og når hun i sagens natur ikke selv skal på scenen, så sørger hun for at få sat et virkeligt synligt fingeraftryk.

Gitte Geertsen med din demo-model af scenen.

Gitte Geertsen med din demo-model af scenen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg tegner og designer hovedscenen og laver den først i en lille model, som Leif Maibom skal godkende. Når vi når til et resultat, som han er tilfreds med, så laver jeg en ny model med de rigtige dimensioner, siger Gitte Geertsen til Sønderborg Nyt.

Hovedscenens opgave er at se fin og flot ud.

– Stemningerne skabes ved hjælp af lyset og selvfølgelig er det også tænkt ind, siger hun.

Kulisse-arbejde

Det er også scenografen, der tegner kulisserne og her følger Gitte Geertsen og Leif Maibom en fast procedure.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Revydirektøren fortæller om det enkelte numre, hvilket miljø de vil have og hvilke rekvisitter, de har tænkt sig at bruge, siger Gitte Geertsen.

Efter den fælles snak, så går Gitte Geertsen i gang med at tegne alt. Både kulisser og rekvisitter.

– Tegningerne hænger jeg op, så alle omkring revyen kan se den. På den måde sikrer vi, at de ting, der skal laves, bliver lavet, siger hun. En del købes naturligvis færdige ude i byen.

– Og så sørger jeg for at finde noget, vi kan dekorere scenen med, siger Gitte Gertsen og tilføjer, at hun også har andre opgaver for revyen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Reklame-arbejde

Gitte Geertsen har en baggrund som reklametegner på Fyens Stiftstidende i Odense og den lærdom, hun høstede dér, bruger hun stadig.

– Jeg laver layout til revyens hjemmeside og til vores reklame-materiale, siger Gitte Geertsen. Hun sender sit materiale til Reklamehuset, der gør det hele færdigt.

Ligesom resten af holdet i Sønderborg Sommerrevy, så er Gitte Geertsen glad for, at hun stadig er en del af familien.

– Ja, vi er nærmest som en familie og alligevel er der tre nye med i år, så der er også fornyelse, siger Gitte Geertsen, som bor på Vestfyn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du klikker på revyens banner på Sønderborg Nyt, kan du købe en billet, der betyder, at du får den flotte scene at se, mens den er i brug.

14. april 2024 112, Sønderborg

Første brand i år der skyldes brug af ukrudtsbrænder

14. april 2024 112

Lørdag aften kørte Beredskab Sønderborgs brandbiler til Kær Bygade, fordi der var brand i et skur, hvor der var brænde. “Vi fik slukket ilden og tjekket ekstra grundigt, så vi var sikre på, der ikke var glæder, som lå og ulmede”, sagde indsatsleder, Bo Olesen, til SønderborgNYT. Ejeren af brændeskuret fortalte til SønderborgNYT, at han […]

Læs mere...