Sommerrevyens kaptajn Jeanne Boel har stor del i kæmpesuccessen

28. juni 2017 Kultur

Jeanne Boel har det helt store forkromede overblik i Sønderborg Sommer Revys Når Enden Er Go’.

“Som instruktør er jeg jo kaptajnen på skibet og inde over alting. Kostumer, scenografi, musikken og meget andet, fordi alting skal ramme målet – på samme tid”, siger Jeanne Boel til SønderborgNYT.

I Sønderborg Sommer Revy er alt planlagt ned i mindste detalje og det er instruktøren, der styrer alt og alle igennem fra første forberedelsesdag til premieren.

“Instruktøren er med til at vælge teksterne og skal også fortælle skuespillerne, hvor de går ind på scenen og ud igen i de forskellige numre”, siger Jeanne Boel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og instruktøren kan sagtens finde på at rette en tekst til, så den kommer bedst muligt ud.

Helheden

Jeanne Boel er kaptajnen på holdet.

Når der skal øves op til premieren, så fortæller instruktøren skuespillerne, hvilke numre, der skal øves den følgende dag – og så skal både skuespillere og instruktør møde velforberedte til øvetimerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og når vi så har øvet numrene til de sidder, hvor de skal, så skal de ind i en rækkefølge og den er meget vigtig. Vi skal jo ikke have to solonumre eller to syngenumre lige efter hinanden. Det er et større puslespil”, siger Jeanne Boel.

Hun skal også beslutte, hvilke numre, publikum skal se musikerne i og i hvilke de skal være bag et forhæng. Hertil kommer så, at kostumerne skal passe til nummeret, fremhæve karakteren og det taler hun med kostumieren om.

“Meget kort sagt, så er der absolut intet, som jeg ikke er inde over”, siger Jeanne Boel og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det sker jo, vi smider et nummer eller to efter forpremiererne. Måske virker nummeret ikke, som vi troede, måske kan publikum bare ikke li’ det”.

Om igen

Det betyder så, at rækkefølgen på numrene skal laves påny, så der hele tiden veksles.

“To meget stærke numre vil jo tage kraft fra hinanden, hvis de følges ad”, siger Jeanne Boel. Altså kan man ikke bare smide et nummer og beholde køreplanen.

Som instruktør har hun det bedst med at lytte til skuespillerne, der jo også har meninger om, hvad der er bedst i de enkelte numre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg lytter og så beslutter jeg”, siger hun.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 Tour de France, Sønderborg

Nu hænger Tourens farver over handelsgaderne i Sønderborg midtby

23. maj 2022 Tour de France

Søndag fik René Larsen, Allan Kreutz og Lukas Grøndahl Hansen fra Vollerup Elservice set Sønderborg lidt fra oven. De skiftedes til at stå i en lift og hænge udsmykning, Tour de France-paraplyer, op i Jernbanegade og Perlegade. “Vi bruger gerne vores søndag på opgaven og også gerne nogle hverdagsaftener, så vi generer andre mindst muligt. […]

Læs mere...