Sønderborg Jazzclub inviterer til ‘førjulejazz’ med Jesper Bodilsens Christmas Quintet

26. november 2018 Kultur

Sidste år genoplivede Sønderborg Jazzclub julejazzen.

Ikke som tidligere 1. juledag, men i en fremrykket udgave – som førjulejazz. Det blev en stor succes, så igen i år bliver der førjulejazz.  Det er samtidig årets sidste koncert, og den finder sted søndag den 9. december.

I år er det Jesper Bodilsens Christmas Quintet, der leverer de swingende julerytmer. I 2016 udgav Jesper Bodilsen hos et italiensk pladeselskab Santa Claus is coming to Town. Den rummer en lang række populære danske, italienske og amerikanske julesange, og den blev modtaget med stor begejstring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved førjulejazzen bliver der naturligvis også spillet melodier fra denne plade, så der er ingen tvivl om, at den rette julestemning vil sænke sig over Sønderborghus.

Jesper Bodilsen er en god, gammel kending i Sønderborg Jazzclub, som han har besøgt sammen med alle de store navne fra den danske jazzscene, hvor han selv hører til. Han har også spillet sammen med mange store udenlandske navne. Hans store kunnen på kontrabassen har ført til, at han har spillet sammen med Berliner Filharmonikerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med sig ved koncerten på Sønderborghus har han Nikolaj Bentzon på piano, Claus Waidtløw på saxofon, Regin Fahlendorf på trommer og ikke mindst – en af sværvægterne blandt de danske sangerinder – Katrine Madsen.

Julejazzen Juledag var i mange år en legendarisk begivenhed i Sønderborg og det var ved denne lejlighed man mødtes og genså gamle venner. I takt med at lukkeloven blev udfaset og liberaliseret fik flere og flere værtshuse og diskoteker åbent Juledag. Det var baggrunden for, at den traditionelle julejazz i Sønderborg Jazzclub blev lukket ned i 2001.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er mange af vores medlemmer som stadig har den ”gamle” julejazz i erindringen og mindes den som en god Sønderborg tradition. Nu holder vi julejazzen lidt tidligere i december, men det bliver helt sikkert med den samme gode julejazzstemning” siger formand for Sønderborg Jazzclub Carsten Nicolaisen i en pressemeddelelse.

Koncerten begynder klokken 15, og entreen er 120 kroner i forsalg og 140 kroner ved indgangen.

Jazzklubbens medlemmer kommer ind for 80 kroner og studerende for 50 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...