Sønderborg Kommune klar med ny Sundhedsplan

27. februar 2019 Politik

På onsdagens byrådsmøde godkendte de folkevalgte den sundhedsplan, der skal gælde de næste fire år – og sundhedsudvalgsformand gav planen nogle ord og tanker med på vejen.

“Jeg tror vi allesammen ved, hvor meget forvaltningen har arbejdet med forebyggende indsatser. Men alligevel er det gået tilbage med sundhedstilstanden blandt borgerne. Det er ikke specielt i Sønderborg, det er sådan, men i hele landet”, sagde Helge Larsen.

Sundhedstilstanden ses på mange områder.

“Og målt pr. 1000 indbyggere, så er Sønderborg den kommune med flest lægebesøg og flest sygehusbesøg”, sagde udvalgsmanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sundhedsudvalget agter at vende den udvikling og det kommer til at ske i samarbejde med regionerne.

“Og her ved jeg, der hænger en sort sky, som hedder Sundhedsreformen over os, så jeg vil gerne have overstået folketingsvalget i en fart, så vi kan se, hvad den reform bliver til”, sagde sundhedsudvalgsformanden.

Vælger til og fra

Sundhedsudvalget har valgt fem punkter ud og det er dem, der skal fokuseres på.

Det er tobak, mental sundhed, fysisk aktivitet, overvægt og kronisk sygdom.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når vi opprioriterer nogle områder, så betyder det også, vi nedprioriterer andre. Vi har valg de fem fokusområder, fordi de vil give størst udbytte”, sagde Helge Larsen. Han siger videre, at det kan gi’ røgfri skoler og en røgfri kommune.

Mens forvaltningen har arbejdet på at lave det nye sundhedsudspil, har der været kontakt til over 1000 borgere og den har modtaget 20 høringssvar.

Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti foreslog sunhedsudvalget, at der sættes nogle helt klare mål, der skal arbejdes på at nå.

“Sådan som i ProjectZero, der har et mål om en CO2-fri kommune i 2029. Man satte målet og så handler det om at finde vejen til nullet”, sagde Stefan Lydal.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...