Sønderborg vil virkeligt kulturen

23. november 2018 Kultur

Når gode hoveder mødes, opstår store ideer. Det stod klar for enhver fremmødt, da Sønderborg Kommune torsdag aften havde budt indenfor til dette års Kulturforum i Multikulturhusets sal.

De 75 fremmødte deltagere fra vidt forskellige kulturforeninger og –organisationer brugte deres aften på at komme med input til, hvad handleplanen for kommunens kulturstrategi for 2019 kan byde på.

Det skriver Sønderborg Kommune.

Det var femte gang, at kommunen bad borgere og foreninger om hjælp til at finde de gode ideer frem som led i kulturstrategien, KulturKompasset, der viser kommunens visioner frem til 2025 på kulturområdet.

Ideerne var mange og favnede bredt, da samtaler og brainstorm gik livligt rundt om bordene. Det er da også en tilfreds formand for udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt, der ser tilbage på aftenen:

“Kulturforum startede i 2014. Det har efterhånden udviklet sig til en tradition, som vi ikke kan undvære, når vi skal navigere i det kulturpolitiske landskab. Selv om arrangementet nu har nogle år på bagen, så oplever jeg klart, at gnist og gejst fortsat er til stede. Vi ser, hvordan vidt forskellige mennesker med vidt forskellige personlige, kulturelle ståsteder sætter sig sammen og får de mest fantastiske ideer. Vi oplevede tydeligt en evne og villighed til at samarbejde om en idé, der ikke nødvendigvis var ens egen. Alle tog afsæt i, at der her i kommunen sker meget, er gang i meget – og at det er dét, vi bygger videre på”, siger Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg vil kultur

Også udvalgets næstformand, Jesper Kock, er tilfreds med årets Kulturforum.

“I dag har vi taget et godt afsæt til det videre arbejde på kulturområdet. Vi har fået nye ideer og masser af inspiration. Nye ting er opstået. Vi skal nu i gang med en spændende proces, hvor alle disse ideer skal ned i trykkogeren, og hvor nye muligheder opstår i vores hoveder”, siger Jesper Kock, næstformand for udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftenens konferencier og indsparker til diskussionerne, Torben Sangild, kender dansk kultur indgåendegennem sit daglige virke som kulturforsker, -kritiker og -formidler. Han er ikke i tvivl om, at Sønderborg ikke blot er engageret, men er decideret ambitiøs på det kulturpolitiske område.

“Når jeg ser på kommunens kulturfestivaller, havnefront-projektet og det nye MultiKulturhus, for blot at nævne nogle få eksempler, så fornemmer jeg helt klart, at Sønderborg Kommune i modsætning til så mange andre kommuner virkeligt har sat kulturen på dagsordenen”, siger Torben Sangild.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kulturforum er det årlige møde for interesserede borgere og foreninger. Det er en del af KulturKompasset, der frem til 2025 viser vejen for Sønderborg Kommunes kulturstrategi.

Se kompasset HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk