Sønderborgsvømmere kom hjem med gode resultater

9. oktober 2018 Kultur

Forleden var Svømmeklubben Sønderborgs elitetræner, Nikolay Gamishev, sammen med seks svømmere til vestdanske kortbanemasterskaber for junior/senior-svømmer.

Det fandt sted i Vejle, som for nyligt har indviet et nyt 50 meter bassin med moderne svømmefaciliteter. Det var en fornøjelse at opholde sig i den nye hal, hvor der både var højt luftskifte, god plads og lydisolering.

Måske var det de optimale rammer for stævnet, der påvirkede de seks drenge fra Sønderborg, som havde kvalificeret sig til mesterskabet. De svømmede nemlig alle flot, og slog personlige rekorder på flere distancer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Personlige rekorder

Blandt andet skal fremhæves at Hans Christian L. Thomsen, som i denne sæson er skiftet fra Opnør i Aabenraa til Svømmeklubben Sønderborg, slog personlig rekord i 100m bryst med tiden 1.08.82, skriver svømmeklubben til SønderborgNYT

Peter Hymøller er, ligesom flere af de andre drenge, netop vendt tilbage til klubben efter et år på efterskole. Han er kommet stærkt tilbage i svømning, og i weekenden slog han personlig rekord i alle de løb han stillede op i.

Artiklen fortsætter under annoncen

Særlig stolte er Svømmeklubben Sønderborg af André Iversen, hvis speciale er 200m butterfly, og som lørdag svømmede sig i finalen og endte på en flot 2. Plads i tiden 2.13.00.

Christoffer Kristiansen, der i år er rykket op som seniorsvømmer, er en af klubbens langdistancesvømmere.

I Vejle var han kvalificeret til finalen i 1500m fri, og endte her på en 7. Plads i tiden 16.21.65, efter et frustrerende løb, hvor han tabte badehætten efter 800 meter. Også i 800 fri havde Christoffer Kristiansen på forhånd kvalificeret sig til søndagens finale, hvor han endte som nr. 8.

Artiklen fortsætter under annoncen

Endelig skal fremhæves, at Simon Perzynski svømmede rigtig stærkt til weekendens mesterskab, og lørdag slog klubrekord i både 50 og 100 meter bryst, med tiderne 30.87 og 1.07.36. Resultatet i 50 bryst, kvalificerede ham til søndagens finaler, hvor han også stillede op i 100m medley.

Inden finalerne lå han i begge løb på en 4. Plads, så der var stor spænding om det endelige udfald og muligheden for medaljer. Simon Perzynski endte desværre lige uden for medaljerækken med en fjerdeplads i 50m bryst, men vandt til gengæld bronze i 100m medley.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aksel Munksgaard Ottesen havde ligeledes kvalificeret sig til mesterskaberne i Vejle, men deltog kun i holdkapperne. Han brækkede i august begge arme, og har derfor ikke kunne træne optimalt frem mod dette første mesterskab i sæsonen.

Heldigvis er kræfterne på vej tilbage, og Aksel Munksgaard Ottesen havde stor fortjeneste i, at drengene slog klubrekord i søndagens allersidste løb: Holdkap i 4x100m medley.

Næste store opgave for junior svømmerne, bliver til DM på kortbane, som er i starten af november.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også stævne for yngste

Søndag bød også på stævne for klubbens yngste talentsvømmere og konkurrencesvømmere som deltog i sæsonens 1. begynderstævne som blev holdt i Nordborg. Der var syv klubber med fra hele Sønderjylland.

Svømmeklubben Sønderborg havde 10 svømmere med i alderen fra 8 år til 12 år. Det blev til, 10 guld, 12 sølv og 10 bronze medaljer, i de individuelle discipliner, og drengene vand bronze i holdkappen på 4 x 50m fri, hvor de var oppe mod langt ældre svømmere.

Alle fik forbedret alle deres bedste tider, og alle havde medalje med hjem. Mange forældre havde taget turen med til Nordals for at støtte og heppe på svømmerne.

Næste store opgave for svømmeklubben er i weekenden 3.-4. november, når der på hjemmebane i Humlehøj Hallen er regionsmesterskaber for årgangssvømmere – årgang 2008-2004 – med deltagere fra hele region syd.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. august 2022 Kultur, Sønderborg

Årets Thorleif blev givet til direktørparret i Nykøbing F-revyen

14. august 2022 Kultur

Fredag var Leif Maibom hyret som konferencier og gæsteunderholder sammen med en skøn flok af andre revykolleger i forbindelse med fejringen af Nykøbing F-revyens 110 års jubilæum. Alt var planlagt nøje af revyen direktør Mickey Holland Pless. Og dog! For da finalen nærmede sig, ændrede Leif Maibom programmet og kaldte fru Maibom – Johnna – […]

Læs mere...