Sønderjyllands Symfoniorkester modtager nybygget kontrabas

19. december 2018 Kultur

Det var en helt speciel begivenhed, da en af verdens bedste basbyggere Nick Lloyd i december landede i Sønderborg Lufthavn med orkestrets nybyggede tjenesteinstrument: En kontrabas.

Når et tjenesteinstrument stilles til rådighed for musikere i orkestret, er det for at gøre det muligt for dem at spille på et instrument af særlig høj kvalitet. Tjenesteinstrumenter løfter niveauet i symfoniorkestret og har stor betydning for orkestret som helhed.

Orkestret får nye tjenesteinstrumenter for at forstærke og forbedre udtrykket i orkestret og dermed højne publikums musikoplevelse under koncerterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når det drejer sig om strygere, foretrækker man i orkestret ofte ældre tjenesteinstrumenter, skriver symfoniorkestret i en pressemeddelelse.

Men i det her tilfælde er der tale om en helt nybygget bas, som opfylder de krav, man har til et orkesterinstrument, og som er indkøbt til en fornuftig pris.

Den prisvindende amerikanske basbygger Nick Lloyd er specialiseret i kontrabassen og bygger den i højeste kvalitet. Nick Lloyd har i løbet af de seneste 15-20 år bygget omkring 45 basser og i øjeblikket er der et års ventetid på bestillinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peder Linneberg, som har overtaget instrumentet til tjenestebrug i Sønderjyllands Symfoniorkester, tog imod Nick Lloyd og sin nye bas i et glædeligt møde.

Peder Linneberg har valgt Nick Lloyd til at bygge orkestrets nye bas på baggrund af flere års erfaring med forskellige af hans instrumenter. Der er flere særlige detaljer ved den nybyggede bas, blandt andet 300 år gammelt valnøddetræ og flere nyskabende konstruktioner.

Designet er Nick Lloyds eget med italiensk-inspireret violinform, fem strenge og udviklet specielt til orkesterspil.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...