Sønderjyllands Symfoniorkester – sikrer levende symfonisk musiktilbud til hele landsdelen

2. februar 2019 Kultur

De fleste kender Sønderjyllands Symfoniorkester og har sikkert overværet en af de talrige koncerter i Alsion eller når Sønderjyllands Symfoniorkester hver uge spiller koncerter andre steder i hele Syd- og Sønderjylland.

Sønderjyllands Symfoniorkester søger Producent – se og ansøg jobbet HER.

”Hvert år spiller vi omkring 150-160 arrangementer – lige fra symfonikoncerter til kirkekoncerter, skolekoncerter og familiekoncerter ligesom vi har fælleskoncerter med Slesvig-Holstens Symfoniorkester, koncerter med lokale kor og gymnasiekor plus koncerter til Den Jyske Operas forestillinger i landsdelen”, fortæller musikchef Nikolaj Andersen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med 57 passionerede musikere fra 13 forskellige nationaliteter er Sønderjyllands Symfoniorkester en større international arbejdsplads med et lokalt fokus.

”Vi nyder den nære og tætte kontakt til lokalsamfundet uanset, om vi er i Sønderborg, Tønder, Aabenraa, Haderslev, Kolding, Flensborg eller Slesvig. Vi er hele landsdelens symfoniorkester. Så selv om Sønderjyllands Symfoniorkester dækker et stort område, så er vi ofte lige i nærheden”, siger Nikolaj Andersen, der lægger vægt på, at symfoniorkestret binder medarbejdernes hverdag sammen med både kulturelle værdier og tilbagevendende traditioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderjyllands Symfoniorkester søger Producent – se og ansøg jobbet HER.

Bag de mange musikere, som er tilknyttet Sønderjyllands Symfoniorkester, står en mindre administration der tager afsæt i orkestrets mange aktiviteter.

”Vi arbejder for, at alle arrangementer kører så smidigt som muligt og på højest mulige kunstneriske niveau. Vi er en lille administration og derfor samarbejder  vi på tværs af jobfunktionerne. Det er en forudsætning og kollektivt en nødvendighed, hvor dagligdagen er præget af travlhed, et smil og en munter bemærkning – både når det går godt og når det går skidt”, siger musikchef Mikolaj Andersen med en bemærkning om, at der er mange bolde, der skal holdes i luften hele tiden, så der kræver også et godt overblik foruden den rette kombination af empati og robusthed.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...