Sonja Hald og Maja – en god oplevelse

5. oktober 2018 Kultur

Martin Jakobsen anmelder:

Man bliver stolt af Danmark eller i hvert fald den danske musikscene med band som Sonja Hald & Maja, der gæstede Sønderborg hus fredag aften.

Sonja Hald?

Det er dansk og det folkrock.

Inspirationen kommer fra Gnags, C.V Jørgensen, John Mogensen, Tv2, Skaløe med flere. Og det kan man tydeligt høre i musikken og for, at understreger det lægger Jonas Dall, forsanger, små linjer ind i teksterne fra ovenstående kunstnere.

Jonas Dall, som også er Sonja Hald, hvis man vel at mærke bytter rundt på bogstaverne. Det samme gælder hans lyriske verden af forunderlige ordsammensætninger så selv  kryds- og tværskongen og rimets mester vil få en værdig modstander.

Artiklen fortsætter under annoncen

Teksterne omhandler alt lige fra det banale, det ligegyldige og til stikpiller om politik.

Som vinder af Karrierekanonen i 2016 har de arbejdet sig videre frem igennem Danmarks festivaler. De supportede Magtens Korridorer, som tog dem med på tour og som selv er tidligere vindere af Karrierekanonen.

Men de har supportet mange flere med tiden.

Det er blevet til to cd og maxisinglen Vækstplanen 2015, De fire forbehold 2016 og Klæk i 2017. Den seneste udgivelse Klæk har ikke mindre end seks gæsteoptrædende med som for eksempel Johan Olsen og Laura Mo.

Artiklen fortsætter under annoncen

Popbandet Maja

Med sig som opvarmning havde de Maja. Et nyt dansk popband med forsangeren Maja, som er nyuddannet lærer fra Rødekro. Deres tekster handler om kærlighed og her er det ikke den lyserøde af slagsen, men bagsiden af kærligheden. Med  begreber som frusteration, længsel, bekræftigelse, desperation etc.

Musikken er blød pop med melodier, der minder om ’80-ernes danske pophits. Jeg kan desværre ikke bekræfte min påstand, fordi det stadigvæk ligger på tungen og snurrer i hukommelsen. Men prøv selv at høre efter på en af deres tre udgivelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og som en hyldest til Kim Larsen spillede de Pianomand.

To gode koncerter med erfarne tekstforfattere og rutinerede musikere. En god oplevelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. august 2022 Kultur, Sønderborg

Årets Thorleif blev givet til direktørparret i Nykøbing F-revyen

14. august 2022 Kultur

Fredag var Leif Maibom hyret som konferencier og gæsteunderholder sammen med en skøn flok af andre revykolleger i forbindelse med fejringen af Nykøbing F-revyens 110 års jubilæum. Alt var planlagt nøje af revyen direktør Mickey Holland Pless. Og dog! For da finalen nærmede sig, ændrede Leif Maibom programmet og kaldte fru Maibom – Johnna – […]

Læs mere...