Soroptimister kom til Sønderborg – pitstop på en ni dage lang cykletur

30. august 2020 Sønderborg

Bente Lorenzen og Ida Gormsen fra Soroptimist International Vejle, cykler Danmark rundt og lørdag nåede de frem til Sønderborg, hvor en flok lokale soroptimister stod og ventede – sammen med byrådsmedlem Aase Nyegaard – på Rådhustorvet.

Formålet med cykelturen er at indsamle penge til fordel for skolemad og skolegang i Burkina Faso.

“Først af alt vil vi sige, at det er en flot vej, der førte os ind til Sønderborg og så kan vi fortælle, at vi købte vores racercykler i april måned. Så at kalde os rutinerede rytter, vil være forkert”, sagde Ida Gormsen, da de to cyklister, deres følge og Soroptimisterne havde fundet hver en plads i Byrådssalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Faktisk var det meningen, vi ville cykle Danmark rundt med Giv Håb, men de aflyste turen. Så var der en af de andre soroptimister hjemme i Vejle, der sagde, at vi da bare kunne cykle for Soroptimisterne. Og det gør vi så”.

Kvinderne bruger i alt ni dage i cykelsadlen.

De lokale Soroptimister synes, at formålet med cykleturen er rigtigt godt – og støttede derfor med 10.000 kroner.

Rejste ud – og blev der

Aase Nyegaard synes også godt om damernes cykelprojekt og fortalte, at hun var glad for at være med til at tage imod.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og jeg kan fortælle, at her i Sønderborg, der får vi tingene til at ske. Der er et fantastisk samarbejde mellem kommune og erhvervsliv – og det er godt for alle”.

“Vi ser gerne, at de unge rejser ud og uddanner sig og så husker at vende hjem igen. Jeg er selv fra Filskov ved Billund og rejste til Sønderborg – og jeg rejste ikke tilbage til Filskov”, sagde Aase Nyegaard.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...