SOS-Børnebyerne takker for opbakningen gennem hele 2018

30. januar 2019 Sønderborg

SOS Børnebyernes lokalgruppe i Sønderborg kommune har lige haft årsmøde og kunne se tilbage på et meget aktivt 10 års-jubilæumsår.

Vi har gennem vores aktiviteter i 2018 indsamlet helt præcis 102.452,39 kr.!

Det er det største årsresultat i gruppens 10 år, skriver lokalgruppen til SønderborgNYT.

Det store beløb kan vi bl.a. takke Soroptimisterne for, som donerede 20.000 kr. til SOS Børnebyerne via vores gruppe. Ligeledes fik vi en donation fra Sporskifte menighed i Flensborg på næsten 5000 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men vi kan også takke alle, der gennem året har bidraget med stort og småt: Gevinster til tombola, kagebagning til cafeen, køb af billetter, lodder eller bare har lagt penge i bøtten.

Alle pengene går til de fire projekter i Laos og Cambodja, som har været vores målgruppe de seneste to år.

Det drejer sig om en børneby og et familieprogram i Battambang i Cambodja, et ungdomshus i Phnom Penh også Cambodja og sidst en stor skole i Luang Prabang i Laos, som både er for børnebyens børn og for fattige børn i lokalområdet, som ellers ikke ville komme i skole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi ved, at pengene gør stor gavn og medvirker til, at mange forældreløse børn får en god opvækst, børn fra lokalområdet kommer i en god skole, familier bliver hjulpet til at få en levevej, så det forebygges, at de falder fra hinanden, og at børnene bliver forladt, og i ungdomshuset hjælpes de unge mænd til at kunne stå på egne ben i en ofte barsk verden, at klare praktiske ting, overskue økonomi, gøre uddannelse færdig og komme i arbejde.

Efter fire år i Laos og Cambodja skifter lokalgruppen fokus til Etiopien, hvor fattigdommen er stor, og hvor der er fattigdom er det børnene, der lider mest under det.

Artiklen fortsætter under annoncen

SOS Børnebyernes lokalgruppe håber på fortsat støtte til deres arbejde.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. marts 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere overvismand tegner et billede af SVM-regerings politi

27. marts 2023 Politik

Mandag den 3. april kommer tidligere formand for det økonomiske råd, professor Christen Sørensen, til MultiKulturhuset i Sønderborg. Den tidligere overvismand vil på et møde, som finder sted i tidsrummet 16:00-18:00, tegne et billede af SVM-regeringens politik – set i lyset af den styrke, de udfordringer og de problemer den danske økonomi står overfor i […]

Læs mere...