Soul og slåskamp – The Commitments – ny musical på Statsskolen

12. november 2017 Uncategorized

Det kommer til at syde af soulmusik, slåskampe, komik, kærlighed og jalousi.

84 elever fra både HF og gymnasium er gået sammen med seks lærere for i fællesskab at opføre en musical på Sønderborg Statsskole. Det bliver Statsskolens helt egen version af The Commitments. Historien om et usædvanligt soulbands lovende start og efterfølgende fald i starten af ’90ernes fattige Dublin.

Lige nu er prøverne er i fuld sving.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det summer af liv på Statsskolen de fleste sene eftermiddage i november. På scenen i Festsalen øver elever replikker. Det er svært at bande og svovle som en ægte arbejderdreng fra ’80ernes fattige Dublin, når man i virkeligheden er en pæn og rar sønderjysk gymnasieelev, skriver Statsskolen i en pressemeddelelse.

I musikafdelingen øver bandet soul-numre og sangerne slider for at få den helt rigtige stemning frem. Et andet sted på skolen er elever fra kostumeafdelingen i gang med at finde de helt rigtige kostumer til stykkets hovedrolleindehavere. Samtidigt er nogle stykker ved at give kulisserne et råt graffiti-look.

Flere af pigerne på skolen er rene naturtalenter, når det handler om at sminke skuespillerne. En af drengene ser 15 år ældre ud på kort tid. Da han vender tilbage til Festsalen for at øve videre med de andre, var der ingen af kammeraterne, der med det samme kunne genkende ham.

Der er premiere fredag den 17. november 2017, kl. 19.30 og forestillingen spiller også lørdag den 18. november, 2017, kl. 16.00.

Billetter koster kr. 50.

Alle er velkomne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk