Spændende efterår i Koncertsalen i Alsion

31. august 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Efter en stopfyldt ”Sommer i Sønderborg” er overstået med et væld af publikumspopulære arrangementer, tager Koncertsalen Alsion imod stafetten og byder på et spændende efterår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som vanligt går der ikke mange dage, uden at klangen af musik kan høres bag dansk-islandske Olafur Eliassons imponerende ”Musicwall”.alsion

Sønderjyllands Symfoniorkester lægger ud med et af højdepunkterne, nemlig chefdirigent Shao-Chia Lüs tiltrædelseskoncert 11.

Artiklen fortsætter under annoncen

september med temaet franske kontraster. Af andre fornemme oplevelser kan nævnes selvsamme symfoniorkesters wienerkoncert med den danskfødte super-baryton Bo Boje Skovhus, der i dag ses hyppigere uden for end inden for Danmarks grænser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ligeledes stort bliver det, når musikken bevæger sig over i den rytmiske grøft med Harlem Gospel Choir og irske The Kilkennys.

Premiere 100 år efter

Alsions scene lægger brædder til en verdenspremiere, der kommer 100 år forsinket og længe efter sin komponists død.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den fynske Opera gæster Sønderborg med uropførelsen af Hilde Sehesteds senromantiske opera ”Agnete og Havmanden”, som udbruddet af 1. verdenskrig fik stoppet, hvorefter operaen gik i glemmebogen.

I julemåneden går det slag på slag med den ene koncert efter den anden og tæller både symfoniorkestret, Sønderjysk Pigekor og Drengekor, gospel og Per Nielsens traditionsrige sællert, ”Christmas Time”.

Intet Alsion uden de tre populære gratis-koncepter Cafesang, Solisterier og Pro Musica.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle tre arrangementer tiltrækker som minimum 500 deltagere. Den første Cafesang er på lørdag 6. september, den første Solisterier sker i musicalens tegn 20. september, mens den første omgang Pro Musica er skemalagt til 5.

Artiklen fortsætter under annoncen

oktober.

Efterårsprogrammet kan hentes på Alsion, biblioteker og turistkontorer i Sønderborg og Aabenraa Kommuner samt på en række cafeer, hoteller og butikker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Kultur, Nordborg

Universe åbner St. Bededag – husk at købe billet online

20. april 2021 Kultur

I Universe er åbningen fastsat til Store Bededag, som er fredag den 30. april, klokken 10, hvor parken åbnes i fuldt omfang både ude og inde – men med visse begrænsninger som følge af corona. “Vi er rigtigt glade  for, vi kan åbne til både de indendørs og udendørs aktiviteter, så vores gæster oplever hele […]

Læs mere...