Spændende efterår i Koncertsalen i Alsion

31. august 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Efter en stopfyldt ”Sommer i Sønderborg” er overstået med et væld af publikumspopulære arrangementer, tager Koncertsalen Alsion imod stafetten og byder på et spændende efterår. Som vanligt går der ikke mange dage, uden at klangen af musik kan høres bag dansk-islandske Olafur Eliassons imponerende ”Musicwall”.alsion

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderjyllands Symfoniorkester lægger ud med et af højdepunkterne, nemlig chefdirigent Shao-Chia Lüs tiltrædelseskoncert 11. september med temaet franske kontraster. Af andre fornemme oplevelser kan nævnes selvsamme symfoniorkesters wienerkoncert med den danskfødte super-baryton Bo Boje Skovhus, der i dag ses hyppigere uden for end inden for Danmarks grænser. Ligeledes stort bliver det, når musikken bevæger sig over i den rytmiske grøft med Harlem Gospel Choir og irske The Kilkennys.

Artiklen fortsætter under annoncen

Premiere 100 år efter

Alsions scene lægger brædder til en verdenspremiere, der kommer 100 år forsinket og længe efter sin komponists død. Den fynske Opera gæster Sønderborg med uropførelsen af Hilde Sehesteds senromantiske opera ”Agnete og Havmanden”, som udbruddet af 1. verdenskrig fik stoppet, hvorefter operaen gik i glemmebogen.

I julemåneden går det slag på slag med den ene koncert efter den anden og tæller både symfoniorkestret, Sønderjysk Pigekor og Drengekor, gospel og Per Nielsens traditionsrige sællert, ”Christmas Time”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Intet Alsion uden de tre populære gratis-koncepter Cafesang, Solisterier og Pro Musica. Alle tre arrangementer tiltrækker som minimum 500 deltagere. Den første Cafesang er på lørdag 6. september, den første Solisterier sker i musicalens tegn 20. september, mens den første omgang Pro Musica er skemalagt til 5. oktober.

Efterårsprogrammet kan hentes på Alsion, biblioteker og turistkontorer i Sønderborg og Aabenraa Kommuner samt på en række cafeer, hoteller og butikker.

22. februar 2024 Augustenborg, Politik

Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

22. februar 2024 Augustenborg

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket. Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der […]

Læs mere...