Spændende trio åbner jazzsæsonen

15. august 2018 Kultur

De store jazzfestivaler rundt om i landet er ved at være forbi, så foran ligger et efterår, hvor de små jazzklubber byder ind med deres tilbud. Det gælder også Sønderborg Jazzclub, der fra start september frem til 2. søndag i advent byder på syv koncerter.

En spændende dansk trio åbner koncertrækken søndag den 2. september. Det er Simon Toldam Mono Trio, der består af nogle af de mest professionelle og spændende musikere på den danske jazzscene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Trioen musik er stærkt præget af den amerikanske pianist Thelonious Monk. Trioens plade ”Sunshine, Sunshine Or Green as Grass” blev udråbt som intet mindre end et mesterværk, skriver jazzklubben til SønderborgNYT.

Simon Toldam

Trioen består af Simon Toldam på piano, Anders Christensen på bas og Peter Bruun på trommer.

Det er åbningskoncerten, og senere følger en række koncerter, hvor man kan høre en række af de store danske jazznavne i forskellige konstellationer, og de fleste af dem er gode, gamle kendinge i Sønderborg Jazzclub. Det gælder Matthias Petri, Chris Minh Doky, Frands Rifbjerg,

Uffe Steen med mange flere

To uger efter åbningskoncerten, 16 september, kommer den unge altsaxofonist Oilly Wallace med sin gruppe.  Søndag 7. oktober leverer Organic 3 svedig souljazz, mens solisten søndag den 14. oktober er den amerikanske bassist og sangerinde, Katie Thiroux, jazz i verdensklasse.

Søndag den 4. november er Chris Minh Doky tilbage med The Electric Nomads med alle de oprindelige verdensstjerne: Dean Brown på guitar, George Whity på piano og Dave Weckl på trommer.

Katie Thiroux

Ved næstsidste koncert den 25. november kommer pianisten og crooneren Ben Chaves, og der sluttes af med julejazz med Jesper Bodilsens Christmas Quintet og sangerinden Katrine Madsen. Det er 2. søndag i advent, 9. december.

Alle koncerter finder sted på Sønderborghus som matinékoncerter med start klokken 15.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk