Spiderman mødte prinsessen – Festelig fastelavn i kirken

15. februar 2015 Samfund

IMG_4907Det er ikke hverdag man møder Spiderman i den danske folkekirke, det er bestemt heller ikke så ofte, at kirketjeneren er udklædet som operationsygeplejeske, så hvad er det lige der foregår denne søndag eftermiddag i Christianskirken i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forklaringen er selvfølgelig simpel, det er atter den tid på året, hvor børn klæder sig ud, og stiller sig i kø for at banke til en ophængt trætønde, med andre ord, det er fastelavn. I Christianskirken var der traditionen tro mødt omkring 40 børn op til fastelavnsgudstjenesten. I anledning af fastelavn, havde juniorkonfirmander fra Privatskolen Als, pyntet kirken op med fastelavnsris, og konfirmander fra Sønderskovskolen, havde afprøvet deres kunstneriske evner på tønderne.

Efter at sognepræst Kjeld Claudi Rasmussen havde afholdt en kort fastelavnsgudtjeneste, hvor han kort kom ind på hvad fastelavn egentlig kommer fra, drog børn og voksne over i Christiansgården, hvor der var tøndeslagning til den store guldmedalje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da alle tønder var banket ned, var det tid til hygge med de fremmødte forælder og bedsteforældre. Der blev servet varme pølser og sodavand til ungerne, og alle ungerne fik også en lille slikpose med hjem.

 

Klik HER for at se billeder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...