Spiderman mødte prinsessen – Festelig fastelavn i kirken

15. februar 2015 Samfund

IMG_4907Det er ikke hverdag man møder Spiderman i den danske folkekirke, det er bestemt heller ikke så ofte, at kirketjeneren er udklædet som operationsygeplejeske, så hvad er det lige der foregår denne søndag eftermiddag i Christianskirken i Sønderborg.

Forklaringen er selvfølgelig simpel, det er atter den tid på året, hvor børn klæder sig ud, og stiller sig i kø for at banke til en ophængt trætønde, med andre ord, det er fastelavn. I Christianskirken var der traditionen tro mødt omkring 40 børn op til fastelavnsgudstjenesten. I anledning af fastelavn, havde juniorkonfirmander fra Privatskolen Als, pyntet kirken op med fastelavnsris, og konfirmander fra Sønderskovskolen, havde afprøvet deres kunstneriske evner på tønderne.

Efter at sognepræst Kjeld Claudi Rasmussen havde afholdt en kort fastelavnsgudtjeneste, hvor han kort kom ind på hvad fastelavn egentlig kommer fra, drog børn og voksne over i Christiansgården, hvor der var tøndeslagning til den store guldmedalje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da alle tønder var banket ned, var det tid til hygge med de fremmødte forælder og bedsteforældre. Der blev servet varme pølser og sodavand til ungerne, og alle ungerne fik også en lille slikpose med hjem.

 

Klik HER for at se billeder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...