SSRF kom til verden fordi Handelsstandsforeningen gjorde for lidt

11. marts 2016 Erhverv

Den oprindelige idé til at Sønderborg Salgs- og Reklame Forening, SSRF,  blev stiftet tilbage i 1951 var, ifølge Jens Schmidt, at Handelsstandsforeningen ikke rigtigt gjorde noget for at få fokus på handel. Altså var det lidt en protestforening, hvor man tænkte, at hvis ikke de valgte gør noget, så gør vi det selv.

Jens Schmidt har masser af sjove foldere, brochurer og andet fra alle årene i foreningen.

Jens Schmidt har masser af sjove foldere, brochurer og andet fra alle årene i foreningen.

“Foreningen blev sat sammen med en bestemt andel fra detailhandlen, industrien og reklamebranchen”, siger Jens Schmidt til SønderborgNYT.

Han sad på formandsposten i 10 år fra 1970 og er stadig med i foreningen.

“Jeg lærte Sønderborg Salgs- og Reklame Forening at kende gennem Robert Friise, der var min chef på Danfoss.

Kom fra Danfoss

Jens Schmidt fortæller, han har arbejdet med global markedsføring for Danfoss i 40 år. Først under Robert Friise og senere som chef.

“Jeg blev uddannet på Niels Broch og tog derfra til USA, hvor jeg prøvede at sælge alt. Det var vaskepulver, bananer og store huse”, siger Jens Schmidt, der mener, det var erfaringerne fra det forjættede land, der gjorde, at Danfoss, mente, han var den rette for dem.

Arrangementer matchede brancherne

I Sønderborg Salgs- og Reklame Forening blev der lavet arrangementer, som  havde et fagligt indhold.

Jørgen Ley, Jens Schmidt, Poul G. Larson og Robert Friise.

Jørgen Lei, Jens Schmidt, Poul G. Larson og Robert Friise.

“Hvis nu forholdet mellem detailhandel, industri og reklame var 3-3-4, så blev samme forhold brugt, når der blev lavet arrangementer. Det var vigtigt for os, at indholdet fagligt matchede vores brancher”, siger Jens Schmidt.

“Vi lavede også en sæsonplan, så medlemmerne havde mulighed for at planlægge sådan, at de kunne være med”, siger han. Og pressen skrev gerne om foreningen.

“Måske fordi det lykkedes os at holde en generalforsamling på bare 20 IMG_0102minutter. Vi havde annonceret, vi ville gøre det, men det var ikke tænkt som noget, der ligefrem skulle blive tradition. Men det blev det”, siger Jens Schmidt, der har været til generalforsamling i en rullende togvogn, en bankboks og mange andre pudsige steder.

“Vi havde bestemt os for, at generalforsamlingerne skulle finde sted i virksomhederne”, siger han.

Læs mere om SSRF HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk