Strandpromenaden får en ansigtsløftning

19. februar 2015 Samfund

Der har de senere år flere gange været tilløb til at gøre noget ved Strandpromenaden, men nu forvandles tilløbet til virkelighed. Der er afsat penge i budgettet i år og de to næste år til, at sidevæggen ud mod vandet renoveres, og at belægningen på selve stien fornyes, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.10931466_874090409308191_6679171218163251418_n

Artiklen fortsætter under annoncen

Frode Sørensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune, glæder sig:

“Det er et projekt, jeg er rigtig glad for, at vi nu har afsat penge til. Promenaden har længe trængt til et løft. Trods sin tilstand er den et vældigt aktiv nu, og jeg tror på, at mange flere vil bruge den og nyde området, når den sættes i stand. Nu er vi i første omgang spændt på at se, hvad der gemmer sig under asfalten, og dernæst bliver det spændende at finde den helt rigtige belægning, som både er langtidsholdbar, nem at vedligeholde og tager sig flot ud, så den lever op til den smukke beliggenhed, den har”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Strandpromenaden - nu får støttemuren og belægningen en tiltrængt ansigtsløftning.

Strandpromenaden – nu får støttemuren og belægningen en tiltrængt ansigtsløftning.

Allerede i næste uge går Jorton A/S i gang med at foretage nogle forundersøgelser, som skal afsløre, hvad der findes under belægningen:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Promenaden er fra 1848, så vidt vi ved, og der findes ikke nogen tegninger af, hvordan den er bygget op. Vi er faktisk ret spændte på, hvad der gemmer sig, for det har jo betydning for, hvor gennemgribende en renovering og genopbygning, vi står over for”, siger ingeniør i Sønderborg Kommune, Holger C. Duus.

Det er alene støttemuren og belægningen, der renoveres. I forbindelse med arbejdet, som ventes afsluttet om halvandet til to år, vil dele af Strandpromenaden i perioder være spærret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se billeder fra Strandpromenaden HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...