Stephan Kleinschmidt drømmer også om at få sat lys på slottet

18. november 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

 

Uanset om man kommer sejlende, kørende eller flyvende, så ligger Sønderborg Slot som et af Sønderborgs største og smukkeste vartegn. Desværre ligger slottet blot som en silhuet, når mørket falder på – men det håber byrådet, at kan blive ændret på, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

En læser ringede forleden til sønderborgNYT og det skyldes, at han undrer sig over, der ikke er sat spotlys på Sønderborg Slot i den mørke tid.

“Det ville være rigtigt flot med lys på slottet, så man ikke bare ser et mørkt hul, når man kører over broen”, sagde læseren onsdag på SønderborgNYT.

Derfor kontaktede SønderborgNYT slottets overinspektør og spurgte, om der er en god forklaring på, der ikke er lys på slottet.

“Der er den enkle forklaring, at fredningsmyndighederne er imod.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der har været forhandlet om sagen i flere runder, men svaret har været nej. Vi har faktisk et møde om det om et par uger, men tilsyneladende er der ingen bevægelse”, sagde overinspektør Carsten Porskrog Rasmussen til SønderborgNYT.

Han kan sagtens forestille sig, der kan laves en smagfuld belysning, men afgørelsen ligger alene hos relevante myndigheder.

Håb forude

Byrådet i Sønderborg har i årevis undersøgt muligheden for, at få lyst Sønderborg Slot op – og nu er der måske nyt håb forude.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 12. december mødes Sønderborg Kommune med Slots- og Kulturstyrelsen, og her håber byrådet, at kommunen kan indgå en konstruktiv dialog med styrelsen, så Sønderborg Kommune kan fremlægge ønsket og samtidig høre, hvad der skal til, for at få oplyst de gamle mure.

Formanden for Udvalget for Kulturel og Regional Udvikling, Stephan Kleinschmidt håber og tror på, at man i Slot- og Kulturstyrelsen vil lytte til Sønderborgs ønske.

”Slottet er en vigtig del af vores historie – og vores ønske er, at slottet får en smuk belysning i aften – og nattetimerne, der i endnu højere grad vil minde os om vores historie”, siger Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66)

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...