Støtteforening gavner kunst-elever, deres skole og Sønderborg

19. marts 2014 Kultur

Sønderjyllands Kunstskole i Sønderborg er så heldig, at der er en støtteforening, der hjælper med at skaffe penge, som på flere måder gavner de talentfulde BGK-elever. Kunstskoleleder Thomas Lunau kalder det for intet mindre end: Fantastisk.

– Der er da fantastisk, der er en kreds af mennesker, som i den grad bakke om skolen og de talentfulde elever, siger han.

Inger Hoffmann og Thomas Lunau vil BGK-eleverne det bedste.

Inger Hoffmann og Thomas Lunau vil BGK-eleverne det bedste.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi har meldt os ind i støtteforeningen af flere grunde, siger Inger Hoffmann. Hun forklarer, der er dem, der synes, at talenter i Sønderborg skal bakkes op, så de finder deres vej til fremtiden.

Kunstskolen sender en del BGK-elever videre til deres drømmeuddannelser i de større byer og de bliver gode ambassadører for Sønderborgs kulturliv.

– Andre synes, at de vil bakke op om kunst og andre igen indånder husets atmosfære og synes, at de også gerne vil give en hånd til selve stedet, siger Inger Hoffmann til Sønderborg Nyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan gavner pengene

Hvis ikke de penge, som støtteforeningen tjener, skulle bruges til noget, så ville det store arbejde være spildt. Men heldigvis ligger det klart for alle medlemmerne, hvad det er, der bruges penge til.

– Vi hjælper med at betale studieture og så kan vi også rent undtagelsesvist gå ind og hjælpe en enkelt elev med for eksempel en husleje, hvis det hele har sejlet lidt, siger Inger Hoffmann. Elever på BGK får ikke SU og er der ikke et fritidsjob, så er det svært at klare udgifter til bolig og mad.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kursist fra et af "voksen-holdne" har eksperimenteret sig frem til værket her.

Kursist fra et af “voksen-holdne” har eksperimenteret sig frem til værket her.

– Nogle gange hjælper vi også med at betale for en af de lidt dyrere gæstelærere, siger hun. Altså kommer hver eneste krone de unge mennesker tilgode og er på en eller anden led med til at sikre, vi har Kunstskolen med i paletten af spændende uddannelser i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her triller kronerne ind

Når du melder dig ind i Kunstskolens Støtteforening, så får du et girokort og skal som enkeltperson betale 185 kroner for et år. Meldes hele husstanden ind, koster det 250 kroner og virksomheder skal betale 500 kroner for et medlemskab.

– Lige nu kan jeg se på indbetalingerne, at vi er omkring 50 medlemmer, så der er godt tyve, der endnu ikke har betalt, siger Inger Hoffmann til Sønderborg Nyt. Hun er sikker på, at de nok skal få det gjort.

– Når der er arrangementer med enten udstillinger eller foredrag i Kunstskolen, så står vi for cafeen og tjener penge til eleverne, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Installation fra sidste års BGK, Sønderjyllands Kunstskole.

Installation fra sidste års BGK, Sønderjyllands Kunstskole.

En gang om året er der Billedmesse i Kunstskolen og det er støtteforeningens arrangement.

– Det betyder, vi tjener på at udleje stande, på entré, café-salg og så får vi en procentdel af indtjeningen fra de kunstnere, der sælger billeder og anden kunst under messen, siger Inger Hoffmann.

Hvis du vil være et af de aktive støtteforeningsmedlemmer, så er der altså opgaver nok at tage fat på. Men arbejdet foregår altid med højt humør og selvom der er travlt, så er der tid til at have det rart med de andre.

Sidegevinster

Når der er foredrag i Kunstskolen, så får støtteforeningens medlemmer rabat. Det er bare én af fordelene ved at være med.

– Der udloddes også værker fra BGK-eleverne til støttemedlemmerne og vi trækker i en pulje med dem, der har husket at betale kontingent, siger Inger Hoffmann. Hertil kommer der andre rigtigt gode kunst-tilbud.

Torsdag klokken 19 er der generalforsamling i Kunstskolens Støtteforening og alle og enhver er velkommen til at melde sig ind i foreningen og deltage. For at få en fornemmelse af, hvad du melder dig til, så kan der klikkes på knappen og læses mere:

Knap

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...