Stor interesse for ringridningens historie

22. juni 2018 Kultur

Sønderborg betegnes ofte som ringridersportens hovedstad. Det er her man gennem flere år har samlet det største antal ryttere, og det er her, man finder landets eneste Ringridermuseum – centralt placeret i byens næstældste hus i Kirkegade. Museet er det naturlige samlingspunkt for en stor del af de aktiviteter, der året rundt foregår i Ringriderfesten i Sønderborg.

Ringridermuseet, der drives af Ringriderfestens seniorkomite, har et stigende besøgstal. I fjor nåede man over 2.000 besøgende. Til det tal bør man lægge de omkring 6.000, der hvert år overværer den historiske ringridning ved Sønderborg Slot. Også her er det seniorkomiteen, der har ansvaret, skriver Ringriderfesten i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ved slottet, man kan få indsigt i, hvordan ringridning foregik for flere hundrede år siden. I år finder den historiske ringridning finder sted hver tirsdag i perioden 3. juli til 7. august. Og den adskiller sig på flere områder fra den moderne ringridning, vi kender i dag.

Interessen for ringridning er stor både blandt lokalbefolkningen og turisterne. Det er også derfor museet til stadighed modtager effekter, der på den ene eller anden måde har tilknytning til ringridersporten. Den nyeste donation er en stor pokal, som tidligere borgmester A.P. Hansen har skænket til museet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I sommer er Ringridermuseet åbent for publikum hver tirsdag og fredag fra kl. 11 til kl.16 i juni, juli og august. Under ringriderfesten – fredag, lørdag og søndag – er museet også åbent, og der er gratis adgang til de mange spændende effekter.

Er man interesseret i ringridersportens historie, men ikke har mulighed for at besøge museet, kan det anbefales at besøge museets hjemmeside på www.ringridermuseet.dk Her finder man et sandt overflødighedshorn af faktuel information.

Artiklen fortsætter under annoncen

En hjemmeside, der kan give svar på stort set alt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. januar 2022 112, Sundeved

Hurtigt styr på skorstensbrand

27. januar 2022 112

Torsdag eftermiddag var der brand i en skorsten på et stråtægt hus på Blansskov ved Blans. “Vi fik hurtigt styr på branden, som fik lov til at brænde ud”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen til SønderborgNYT.  

Læs mere...