Stor rund fødselsdagsfest på Sønderskov-Skolen

4. september 2015 Kultur

topFredag kunne Sønderskov-Skolen fejre, at det er 60 år siden, den blev taget i brug.

Det blev gjort med et brag af en fest, hvor tidligere elever og nuværende elever fejrede skolens fødselsdag med pølser og sodavand. Den gamle skolegård var i dagens anledning forvandlet til en markedsplads, hvor børn og voksne havde mulighed for at fornøje sig med feks.boldkast mod porcelæn, Segwaykørsel på en indrettet rute eller give den gas i den store hoppeborg midt i skolegården.

Artiklen fortsætter under annoncen

sideNår så man har været turen rundt, har fået testet hvor langt man kan spytte, hvor hårdt man kan sparke til en fodbold eller testet sine evner som pilekaster i dart konkurrencen, så var der sørget for, at man kunne placere sin bagdel på en bænk i det store telt, og nyde musikken fra den store scene, hvor blandt andre Michael Vogensen, Richard Nielsen samt Jonas & Band spillede.

Artiklen fortsætter under annoncen

I løbet af eftermiddagen var festen rigtig godt besøgt, et forsigtigt bud er at små 500- 1000 gæster kiggede forbi skolen denne fredag eftermiddag.

Alle pengene der blev tjent, bliver brugt til at forbedre skolegårdene til mere attraktive områder for eleverne.side1

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var tilbage i 1955, at skolen for første gang tog imod forventningsfulde små poder, der glædede sig til at starte i skole og de lidt ældre, knap så skoleglade elever i de lidt større klasser.

I alt lagde skolen ud med at have 336 elever, der havde 50 lokaler at boltre sig i. Sønderskov Skolen har siden haft voksevæk, og huser i dag godt 800 elever fordelt på klassetrinene 0. – 9. og en 10. klasse til de elever der ikke føler der er klar til at forlade folkeskolens trygge rammer.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk