Stor rund fødselsdagsfest på Sønderskov-Skolen

4. september 2015 Kultur

topFredag kunne Sønderskov-Skolen fejre, at det er 60 år siden, den blev taget i brug.

Det blev gjort med et brag af en fest, hvor tidligere elever og nuværende elever fejrede skolens fødselsdag med pølser og sodavand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den gamle skolegård var i dagens anledning forvandlet til en markedsplads, hvor børn og voksne havde mulighed for at fornøje sig med feks.boldkast mod porcelæn, Segwaykørsel på en indrettet rute eller give den gas i den store hoppeborg midt i skolegården.

sideNår så man har været turen rundt, har fået testet hvor langt man kan spytte, hvor hårdt man kan sparke til en fodbold eller testet sine evner som pilekaster i dart konkurrencen, så var der sørget for, at man kunne placere sin bagdel på en bænk i det store telt, og nyde musikken fra den store scene, hvor blandt andre Michael Vogensen, Richard Nielsen samt Jonas & Band spillede.

I løbet af eftermiddagen var festen rigtig godt besøgt, et forsigtigt bud er at små 500- 1000 gæster kiggede forbi skolen denne fredag eftermiddag.

Alle pengene der blev tjent, bliver brugt til at forbedre skolegårdene til mere attraktive områder for eleverne.side1

Det var tilbage i 1955, at skolen for første gang tog imod forventningsfulde små poder, der glædede sig til at starte i skole og de lidt ældre, knap så skoleglade elever i de lidt større klasser.

I alt lagde skolen ud med at have 336 elever, der havde 50 lokaler at boltre sig i. Sønderskov Skolen har siden haft voksevæk, og huser i dag godt 800 elever fordelt på klassetrinene 0. – 9. og en 10. klasse til de elever der ikke føler der er klar til at forlade folkeskolens trygge rammer.

 

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk