Store forandringer på vej hos Politiet i Sønderborg

30. marts 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Lige for tiden er Syd- og Sønderjyllands Politi i gang med at lave en ny struktur, der skal give en stærk og slagkraftig organisation, som hurtigt kan blive tilpasset det skiftende trussels- og kriminalitetsbillede, styrke indsatsen og synligheden i det grænsenære område og i det hele taget sikre, at Politiet er på de rigtige steder på de rigtige tidspunkter.

Syd- og Sønderjyllands Politi deles op i tre enheder. Områdestation Syd får hovedsæde i Sønderborg, hvor det er politiinspektør Preben Westh, der vender tilbage som områdeleder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politiet i Esbjerg, Varde og Fanø rykker sammen i Område Nordvest, mens Haderslev og Vejen efter ændringen kan kalde sig Område Nordøst.

Den nye struktur skal virke fra januar 2018.

Lederne er fundet

“Lederne er udpeget og i gang med at komme på plads. Her i Sønderborg er det Preben Westh, der igen skal være chef. Han afløser Knud Kirsten, der er taget til grænsepolitiet som efterforskningsleder”, siger formand for Sønderborg Politiforening, Ole W. Stenshøj.

“Nu venter vi på, vores politikommissærer får at vide, hvor de skal være og here r det lederne, der prøver at sætte deres hold og det vil bestemt være fornuftigt, hvis politiets øverste ledelse lytter til de lokale ledere”, siger Ole W. Stenshøj til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Svend-Erik Petersen, der er vicepolitikommissær, siger stop i Politiet. Han går på ferie og vender ikke tilbage”, siger Ole W. Stenshøj, der i kraft af sin formandspost i politiforeningen også er tillidsmand.

Tillidsmanden forestiller sig, der også kommer nye politikommissærer, som er på prøve.

“Det giver rigtig god mening lige at prøve dem af, inden de bliver udnævnt”, siger han.

Søg dit eget job

De menige politibetjente hos Syd- og Sønderjyllands Politi har indtil sommerferien til at søge deres eget job. Udover deres “drømmestation”, skal de også skrive prioritet to og vistnok også tre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men eftersom der samlet skal flere betjente til Sønderborg, så tror jeg, at de, der allerede er her, har gode chancer for at blive”, siger Ole W. Stenshøj og tilføjer, at ledelsen selvfølgelig vil se på, hvor langt de enkelte betjente får mellem hjem og arbejdsplads.

“Lige nu er der godt 50 mand i Sønderborg og vi kommer op på 80-90 mand, så der kommer altså mere Politi i Sønderborg og mindre i Aabenraa og Tønder”, siger Ole W. Stenshøj. Flytningen betyder, at der skal sidde betjente i Sønderborg og efterforske sager i Aabenraa og Tønder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men sker der for eksempel et røveri i Sønderborg, så er der rigtigt mange betjente, der rykker ud – og vores ledelse siger, at den nye strukltur vil give mere politi i gaderne”, siger tillidsmanden.

I dag er der 15 mand i Sønderborg, der har efterforskningsopgaver.

“Den afdeling vokser med 35 mand”, siger Ole W. Stenshøj.

Godt for Sønderborg

Den nye struktur betyder også, at der er betjente, der skal køre et godt stykke for at møde på Politigården i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så måske flytter nogle af dem hertil og det er jo godt for kommunen”, siger Ole W. Stenshøj. På sigt ansættes der betjente direkte fra politiskolerne.

“Og de vil jo flytte hertil sammen med deres familier, så de ekstra arbejdspladser på Politigården er på alle måder en gevinst for Sønderborg”.

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...