Stort spring-stævne i Sønderborg Rideklub

24. september 2016 Kultur

I den kommende weekenden skal der deles masser af præmier ud i Sønderborg Rideklub og dem, der skal have en med hjem, det er dem, der klarer sig bedst i spring med hest.

“Vi skal have landsstævne hele weekenden fra fredag til søndag og det betyder, at folk kan komme ud og se spring i alle klasser. Også med de heste og ryttere, der tager de store højder”, siger Anette Holm Madsen, som har titlen: Stævneleder.

Hjem for at være med

“Til stævnet kommer der også de rigtigt dygtige heste og ryttere fra de store stutterier og stalde. Og Helena Skare Viller, som er tidligere Sønderborg-rytter, kommer hjem for at være med”, siger Anette Holm Madsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stævnelederen lover, at det bliver en oplevelse at se heste i alle størrelser stryge over forhindringerne.

Masser af træning

Hvis en og anden skulle falde for spring på hest, så kan det allerede her afsløres, at det ikke er nok at købe en hest, lægge seletøjet på og melde klar.

“Der ligger hundrevis af timer forud for den første springkonkurrence, som en rytter deltager i”, siger Anette Holm Madsen til SønderborgNYT.

Først af alt skal både hest og rytter havde styr på disciplinen “dressur”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er vigtigt at kunne alt det gængse, fordi man skal kunne regulere hestens tempo”, siger stævnelederen.

Hertil kommer at hest og rytter skal kende hinanden og det vil sige masser af timer skal bruges på at passe og pleje, så der opstår en god kemi hest og rytter imellem. Måske er det de mange timer, der gør, at ridning af nogle betragtes som en livsstil og ikke blot en hobby.

“Og alle de mennesker, der har lyst til at opleve, hvad heste og ryttere kan, når de fungerer rigtigt godt sammen, de er mere end velkomne i Sønderborg Rideklub i den kommende weekend”, siger Anette Holm Madsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...