STU-bevis: Familien Thrane venter og venter

3. november 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

I sommer fik Jørn Thranes datter stukket et STU-bevis i hånden og det var – som de fleste andre STU-beviser fra Sønderborg Kommune – ikke fyldt ud. Det svarer lidt til, at afgangsklasserne i folkeskolen får et eksamensbevis uden karakterer.

Landsforeningen Ligeværd hjælper mennesker med særlige behov.

Landsforeningen Ligeværd hjælper mennesker med særlige behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kommunen har, efter en henvendelse fra Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg, lovet at rette op på fejlen og få udfyldt STU-beviserne ordentligt hurtigst muligt”, siger Jørn Thrane, der selv er med  Ligeværds bestyrelse.

Når STU-beviserne skal udfyldes, så skal det ske på et møde, hvor STU-eleven deltager sammen med uddannelsesstedet og flere andre. På mødet gennemgår man, hvilke færdigheder eleven har opnået gennem uddannelsesforløbet.

Der er en udførlig “køreplan” for, hvordan STU-beviser udfyldes, så langt de fleste vil kunne skrive de relevante ting ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørn Thrane venter på referatet fra et møde, der aldrig har fundet sted.

Jørn Thrane venter på referatet fra et møde, der aldrig har fundet sted.

“Vi venter stadig på, at min datter får et korrekt STU-bevis”, siger Jørn Thrane. Han er spændt på, hvordan forvaltningen i Sønderborg Kommune vil stykke det sammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Problemet er, at forvaltningen ikke har holdt afslutningsmødet med min datter, selvom de påstår noget andet”, siger Jørn Thrane. Han fortæller, at når forvaltningen siger, at det obligatoriske møde er holdt, så kan kommunen jo sende ham referatet og selvfølgelig har han bedt om at få det.

“Det har de selvfølgelig ikke gjort, for der kan jo hverken laves et referat eller udfyldes et STU-bevis, når kommunen ikke bruger tid på at møde de borgere, de har et medansvar for”, siger Jørn Thrane til Sønderborg. Han undrer sig over, at den medarbejder, der sidder med ansvaret igen og igen påstår, at hun har holdt de møder, der hører sig til.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Min datter har ikke været til det møde og det har uddannelsesstedet heller ikke”, siger Jørn Thrane.

“Det undrer mig, at de ansvarlige i forvaltningen ikke bare indrømmer, at de ikke har passet deres job og så ser at få rettet op på tingene”, siger han.

Denne sag er blot en af en række, som Landsforeningen Ligeværd har sendt til Statsforvaltningen.

“Hvor ville det være rart, hvis medarbejderne, der har med de sårbare unge at gøre, passede deres arbejde. Så ville de unge opleve, at de også havde betydning og kommunen ville undgå en lang række klagesager”, siger Jørn Thrane.

Artiklen fortsætter under annoncen