Succes: Broager Sparekasse fortsætter de gode takter

25. august 2015 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

Efter at Broager Sparekasse i februar måned i år præsenterede deres bedste årsresultat siden 2006, er det ingen overraskelse, at sparekassen kan offentliggøre et halvårsregnskab for 2015, der fortsætter de gode takter med et overskud på 8,5 mio. kr.broager

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er glade for at kunne præsentere halvårsregnskabet for 2015, der viser, at 2014 ikke var en enlig svale. Vi forstår at fortsætte de gode takter med øget basisindtjening, der er steget fra 7,1 mio. kr. i 2014 til 10,6 mio. kr. i første halvår 2015”, siger direktør Lars Christensen.

Hvor sparekassen i løbet af 2014 oplevede store positive kursreguleringer på 7,9 mio. kr. ligger kursreguleringer for første halvår af 2015 på et mere realistisk niveau med 2,4 mio. kr.

Sparekassen har i løbet af første halvår 2015 ansat nye medarbejdere, der skal hjælpe med en endnu bedre servicering af kunderne og samtidig understøtter Broager Sparekasses målsætning om at yde lokal rådgivning om boligkøb og salg, derfor er omkostninger til medarbejdere og administration steget i forhold til første halvår i 2014, dog kun med 0,7%.

Artiklen fortsætter under annoncen

Både nye og gamle kunder har stor tillid til vores lokale sparekasse, der i løbet af første halvår 2015 har øget Garantkapitalen til 49,5 mio. kr.

”Vi sparer os ikke til det fine halvårsresultat”, siger direktør Lars Christensen og fortsætter:broager sparekasse 1

Artiklen fortsætter under annoncen

”Ud af tallene kan vi læse, at vores dygtige medarbejdere leverer en stor arbejdsindsats for at sikre, at vores kunder får en god oplevelse, når det kommer til f.eks. kundeindlån, der er steget med 10,8% i forhold til 2014”.

Kundetilgangen fortsætter uændret fra 2014, Broager Sparekasse har i første halvår fået 581 nye kunder.

Broager Sparekasse lever op til reglerne

Efter finanskrisen i 2009 har Finanstilsynet lanceret en tilsynsdiamant med fem pejlemærker, som pengeinstitutter anbefales at ligge indenfor. Broager Sparekasse arbejder aktivt med tilsynsdiamanten og opfylder stadig kravene i den.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig arbejder Broager Sparekasse på at konsolidere sin kapitalmæssige situation frem mod de nye EU direktiver, der løbende træder i kraft frem mod 2019.

Den proaktive indsats kan også ses på sparekassens samlede kapitalsituation, idet Broager Sparekasse har formået at øge den solvensmæssige overdækning til 5,2 procentpoint, der svarer til en overdækning på 54%.

Fremadrettet vil Broager Sparekasse stadig fokusere på at yde kompetent rådgivning indenfor boligkøb og salg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Men med flere ansatte i både erhvervsafdelingen og vores formuecenter kan vi give flere kunder kompetent rådgivning indenfor de områder”, siger Lars Christensen.broager

Sparekassens gode resultater kommer både kunder og lokalsamfund til gode. Kunderne nyder godt af lave renter på billån til energirigtige biler og til energirenovering af boliger.

Og lokalsamfundet er i løbet af første halvår blevet støttet med mere end 100.000 kr. gennem vores Lokalpulje. De initiativer vi støtter op om spænder vidt, lige fra udendørs motionsredskaber til ringridning.

Forventningerne til resultatet for 2015 er også positive, Lars Christensen forventer, at Broager Sparekasse fortsætter den solide udvikling og ser frem mod et årsresultat på mellem 11 – 15 mio. kr., hvilket er en opjustering i forhold til forventningerne i starten af 2015.