Succesforfatter Julie Hastrup satsede alt på skriveriet

28. februar 2016 Kultur

Der er rigtigt mange forfattere, der skriver den ene bog efter den anden, men alligevel må have et job ved siden af, hvis der skal være en indtægt, som det er muligt at leve af.

dk/wp-content/uploads/2016/02/12729117_1672823682991009_4086548520903450460_n-2-234×300.jpg” alt=”Julie Hastrup kommer til Sønderborg næste søndag.” width=”234″ height=”300″ /> Julie Hastrup kommer til Sønderborg næste søndag.

En af undtagelserne fra det er Julie Hastrup, som ikke nåede mere end halvt igennem sin første bog, inden hun var garanteret en indtægt, som hun kunne leve af.

“Halvvejs gennem den første bog kiggede et par forlag mine sider igennem og det ene sagde, jeg skulle skynde mig at skrive den anden halvdel. De tilbød samtidig er ret god aftale”, siger Julie Hastrup til SønderborgNYT.

Næste søndag kommer den succesfulde forfatter til Sønderborg, hvor hun skal gæste Brecklings Bogcafé, der nu er rykket ind på Hotel Comwell.

“Jeg skal være sammen med Helle Vincenz, som jeg kender rigtigt godt fra vores lille skriveklub. Vi er en lille gruppe kvinder, der skriver og i klubben læser vi hinandens ting igennem og giver kritik”, siger Julie Hastrup, der har en fortid som journalist på TV Lorry og Danmarks Radio.

Pragtfuld tilværelse

For journalister, som brænder for faget og de gode historier, er der lange arbejdsdage, men nu er Julie Hastrup i gang med et liv, hvor der er tid til både et godt familieliv og en karriere.politi4

“Jeg arbejder hjemme med computeren. Indtil nu har jeg haft et bord og en stol i soveværelse og det var så arbejdspladsen. Men nu har vi købt underetagen i den bygning, som vi bor i, så jeg får femten meter på arbejde”, siger hun.

Cirka hver 18. måned udkommer Julie Hastrup med en ny krimi. Der er lige lidt forskydninger i tidsplanen i disse måneder, fordi hun har skiftet forlag.

“Og det er krimier, jeg elsker at skrive. Lige siden jeg var lille, fik jeg læst krimier højt af min mormor og siden har jeg været vild med kriminalhistorier. Både de autentiske og fiktionerne”, siger Julie Hastrup til SønderborgNYT.

Hør hende fortælle, hvordan det er at gå og tænke på kriminalitet hele tiden – og om det mod der skal til, når man kvitter det supergode job og den høje løn til fordel for en idé.

Hotel Comwell

Brecklings Bogcafé er rykket i skønne omgivelser på Hotel Comwell, fordi Det Nye Spisested forleden lukkede uden varsel. comwell

“Alt er som på Det Nye Spisested. Der serveres Stjerneskud fra kl 13.30 til dem, der har eller vil bestille det og foredraget begynder kl. 15”, siger Allan Breckling til SønderborgNYT.

Prisen for foredrag er 149 kroner og skal du have Stjerneskud inden ordene begynder at drysse fra forfatterne, så koster det 219 kroner.

Du kan bestille billetter på mail: acharling@gmail.com eller på telefon 5240 6616.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk