Svømmeklubben var en tur i Hjørring – og er klar til de ventende udfordringer

20. marts 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I weekenden har Svømmeklubben Sønderborg deltaget i mesterskaber for junior og seniorsvømmere på langbane i Hjørring. Mesterskaberne var for Vestdanmark, og blev holdt samtidig med mesterskaberne for Østdanmark, som blev afviklet i Ballerup.

Fra Sønderborg havde seks svømmere opnået kravtider og var dermed udtaget til stævnet, som er for svømmere på min. 14 år. De seks svømmere var Sarah Farag, Christopher Kristiansen, Simon Perzynski, Philip Andersen Ravn, Johanne S Christiansen og André Iversen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De to sidstnævnte deltog dog ikke i mesterskabet, fordi de er på efterskole.

Stævnet startede fredag eftermiddag med løb i 400 meter fri, samt 50 meter fri, bryst, ryg og fly.

For Sønderborg stillede Philip Andersen Ravn og Christopher Kristiansen op i 400 meter fri, mens Simon Perzynski stillede i 50 meter distancerne fri, bryst og fly.

Det lykkedes Simon Perzynski at slå personlig rekord i alle løb, og komme i B-finalen – de 8-16 bedste – i 50 m bryst, skriver svømmeklubben i en pressemeddelelse.

Her svømmede han efterfølgende i tiden 32.02, og slog dermed ny klubrekord.

En tid der rakte til en samlet 5. Plads, og samtidig gjorde ham til den bedste i  årgang 2002. Når juniorsvømmere er mellem 15 og 18 år, konkurrere de yngste mod svømmere, der er op til 3 år ældre.

Lørdagen gav sølv

Lørdag skulle Sarah Farag, som havde opnået udtagelse til mesterskabet for første gang, svømme 200 butterfly, mens Simon Perzynski skulle svømme 400 medley. Christopher Kristiansen og Philip Andersen Ravn svømmede begge 800 m fri. Især Simon Perzynski svømmede igen godt og vandt en flot sølvmedalje i sin disciplin.

Simon Perzynski gjorde det flot endnu en gang

Søndag stillede Philip Andersen Ravn og Sarah Farag op 100 m fly, og opnåede begge to tider tæt på deres personlige rekorder.

Philip Andersen Ravn og Christopher Kristiansen svømmede desuden 1500 meter fri, men desværre uden at kunne svømme op til de tider, som de var tilmeldt med. Igen gjorde Simon Perzynski det flot i sine løb, 200 medley og 200 bryst, hvor han kvalificerede sig til hhv. A- og B-finalen.

For at spare på kræfterne stillede han kun i finalen i 200 bryst, og endte her på en samlet 7. plads med tiden 2.31.67.

En personlig rekord.

Klar til de næste udfordringer

Mesterskaberne i Hjørring var en god generalprøve på de endnu større stævner som venter forude. Sønderborg er en lille klub, der opnår positiv opmærksomhed, når svømmerne kan konkurrere mod store klubber fra bl.a. Aalborg, Odense og Vejle.

Det næste store stævne for klubbens juniorsvømmere bliver Danish Open i Bellahøj den 12.-15 april.