SYC er klar til den årlige sejlerdyst for uddannelsesstederne

24. maj 2018 Kultur

Når studerende fra 8 danske og tyske uddannelsesinstitutioner torsdag d. 31. maj stævner ud til kapsejladsen ”Oxbridge on Alssund” i Sønderborg, vil kappestriden igen blive afviklet i farvandet imellem Alsion og det nye Multikulturhus, hvor publikum har en enestående chance for at se sejladsen på nært hold. Base for arrangementet vil som de tidligere år være i et arrangements telt ved Alsion.

Det er nu på 11. år at Sønderborg Yacht-Club, SYC, tager initiativ til kapsejladsen for at motivere unge studerende til at interessere sig for sejlsport. Sidste år blev sejladsen af forskellige årsager ikke afholdt, men efter stort ønske – og lidt pres – fra de deltagende uddannelsesinstitutioner, og med velvillig hjælp fra omkring 40 frivillige, genoptages sejladsen igen i år.

I år deltager 8 uddannelsesinstitutioner i Oxbridge on Alssund. Den vindende besætning fra forrige år, Business College Syd, skal dyste mod besætninger fra Syddansk Universitet Sønderborg, Fachhochschule Flensborg, University College Syd /Sygeplejerskeuddannelsen, Erhvervsakademi Sydvest, Gråsten Landbrugsskole, Hou Maritime Idrætsefterskole samt Idrætshøjskolen i Sønderborg, skriver SYC i en pressemeddelelse.

Tilbage i 2007 var det sygeplejerskerne der vandt pokalen som hjemmehørende uddannelsesinstitution i Sønderborg. Så det bliver spændende at se, om de gæve piger og drenge fra uddannelsen, efter kompetent træning i Aabenraa, og komme tilbage til Sønderborg og gøre krav på pokalen igen.

Artiklen fortsætter under annoncen

SYC startede Oxbridge

SYC var den første sejlklub i Danmark som stiftede en Studenterafdeling og startede derigennem Oxbridge kapsejladsen mellem uddannelsesinstitutionerne. Siden har flere andre sejlklubber rundt i landet ladet sig inspirere, og afvikler i dag lignende kapsejladser. Oxbridge er dog klart det længst kørende arrangement af sin art i Danmark.

Sejladserne foregår i sejlbådstypen J80. Sønderborg Yacht Club, Idrætshøjskolen og Aabenraa Sejklub, sørger for at bådene er top trimmet og klar til deltagerne på dagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De deltagende hold består af 4-5 sejlere, der får sejl-undervisning af frivillige fra Sønderborg Yacht Clubs sejlerskole i ugen op til kapsejladsen. I alt har 40 frivillige hjælpere taget dagen fri for at afvikle arrangementet, således at de studerende får en spændende og retfærdig konkurrence på Alssund.

Selve kapsejladsen afvikles på en bane mellem de to broer i Sønderborg ud for Alsion. Det sikrer publikum fri udsigt til arrangementet fra 1. parket på begge sider af Alssund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Starten går umiddelbart efter åbningsceremonien kl. 10:00 og finalen forventes at finde sted omkring kl. 16.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...